Záběry z děsivé honičky: Závory na přejezdu lupiče v Cadillacu nezastavily. Skoro je smetl vlak

Americká policie zveřejnila záběry z divoké honičky, která se odehrála minulý čtvrtek ve městě Auburn ve státě Washington. Dvojice podezřelá z loupeže uháněla před strážci zákona vysokou rychlostí – nezabrzdila ani na železničním přejezdu, na který se zrovna přiřítil vlak. Řidič i spolujezdec měli velké štěstí, že vyvázli bez zranění. Jednoho z nich policie již dopadla, po druhém stále pátrá.

K prvotnímu incidentu došlo v obchodě Coastal Farm & Supply 9. února v odpoledních hodinách. „Na tísňovou linku 911 nám zavolal zaměstnanec obchodu s tím, že podezřelí vyběhli nouzovým východem. Ještě předtím mu vyhrožovali zbraní,“ uvedla policie města Auburn na svém Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Násilník na záběrech se nestačil divit. Mladá dívka odmítla být kořistí, dala mu co proto

Podezřelí neztráceli čas. Poté, co vyběhli z obchodu, přeběhli silnici, nasedli do stříbrného Cadillacu a dali se na úprk. „Než policisté dorazili na místo, ozbrojení muži jeli vysokou rychlostí na sever,“ uvedli strážci zákona s tím, že o prchajícím Cadillacu dali vědět i ostatním hlídkám v okolí. Trvalo sekundy, než se za ujíždějícím autem obrátilo jiné služební vozidlo. V tu chvíli už se ovšem lupiči blížili k železničnímu přejezdu.

Honička jako z akčního filmu

„Jelikož se začaly spouštět závory, museli policisté zastavit. Prchající dvojice však pokračovala v jízdě. Přeskočila koleje, zatímco poškodila závory a jen o vlásek minula srážku s vlakem,“ doplnila policie.

Strážci zákona pronásledovali vozidlo až do města Pacific, kde ho našli zaparkované na parkovišti bytového komplexu. Jeden z podezřelých se měl přitom schovávat na stromě. Po dvou hodinách vyjednávání nakonec slezl ze stromu a dobrovolně se vzdal.

„Zatímco s ním vyjednavači hovořili, byl spatřen, jak kouří něco, o čem se policisté domnívali, že jde o nelegální drogy. Podezřelý později detektivům přiznal, že motivem loupeže bylo prodat ukradené zboží za peníze, které by mohl použít na nákup nelegálních drog,“ dodali. Druhý z mužů je na útěku.

Tagy: