Násilník na záběrech se nestačil divit. Mladá dívka odmítla být kořistí, dala mu co proto

Čtyřiadvacetiletou Nashali Almovou z Floridy během tréninku v posilovně zničehonic napadl cizí muž. Na záběrech z bezpečnostních kamer je vidět vyhrocený souboj dvojice. Útočník mladou ženu povalil na zem, postupně se jí však podařilo ze sevření vyprostit a utéct. Policie již muže dopadla, nyní čelí obvinění z únosu a sexuálního násilí.

Mladá fitness trenérka Nashali Almová byla v době incidentu sama v posilovně bytového domu ve městě Tampa na Floridě. Když viděla cizího muže za zamčenými dveřmi, pustila ho dovnitř. „Myslela jsem si, že si jde jenom zacvičit,“ vysvětluje ve videu, zveřejněném místní policií. Poté, co ho pustila dovnitř, prý nic neříkal, a přešel do vedlejší části posilovny.

K TÉMATU: Hrdinský čin turistů z Nizozemska: Zachránili dívku, která chtěla skočit z Karlova mostu

„Když jsem docvičila, beze slova ke mně přistoupil. Odstrčila jsem ho a zeptala se, co dělá,“ popisuje začátek útoku. Muž nijak nereagoval a stále se k Almové přibližoval, a to i přes další odstrkování. Mladá žena se proto rozhodla utéct a zavolat policii. Agresor se jí však pokusil vytrhnout telefon z ruky a začal ji nahánět kolem posilovacího náčiní.

Po chvíli ji dostihl a povalil na zem. Žena se však nepřestala bránit, snažila se vyvléknout z útočníkova sevření a bila ho do hlavy. Její úsilí se po chvíli vyplatilo, muži došly síly a Almové se podařilo uprchnout. Policie podle oficiálního vyjádření muže dopadla hned následující den. Podle informací stanice CBS Miami však do té doby stihl pachatel napadnout ještě jednu ženu, tu naštěstí ubránil její snoubenec.

Vůbec jsem se nebála

„Když se to dělo, vůbec jsem se nebála. Věděla jsem, že jsem silnější než on a že se dokážu ubránit,“ svěřila se Almová ve videu. Rychlé zadržení útočníka prý brala jako úlevu. Lidem, kteří se ocitnou v podobné situaci, radí nikdy se nevzdat a bojovat. Zároveň obětem útoků doporučila mluvit o svých zkušenostech.

„Jsem znechucený jeho činy,“ uvedl na adresu pachatele tamní šerif Chad Chronister. „Síla, odvaha a odhodlání této ženy jsou inspirující. Její odvaha ke sdílení vlastního příběhu ovlivní životy mnoha dalších žen,“ ocenil naopak počínaní mladé ženy.

Tagy: