Záchranáři hledají mladého hrdinu, který v Brně ošetřil krvácející ženu. Chtějí mu poděkovat

Brněnští záchranáři hledají pohotového mladého muže, který ve čtvrtek dopoledne ošetřil silně krvácející ženu po nehodě osobního automobilu s autobusem. Chtějí mu za jeho čin poděkovat a vrátit mu nůž, kterým otevřel lékárničku a zapomněl jej na místě. „Je potřeba dodat, že se tohoto úkolu zhostil takřka profesionálně,” chválí mladíka.

Ke dramatické nehodě došlo v Merhautově ulici. „Naše operační středisko vyslalo na místo dvě záchranářské posádky, velkokapacitní sanitku a inspektora provozu. Než však zdravotníci dorazili na místo, jeden z pasažérů autobusu pohotově použil lékárničku z vozidla a ošetřil silně krvácející ženu,“ sdělila jihomoravská záchranná služba na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Hrůzná smrt na farmě. Jozefa rozpáral býk při opravě ohrady, tragédii přihlížely jeho děti

Podle zdravotníků si mladík počínal téměř profesionálně. „Šikovnému mladému muži touto cestou posíláme velkou pochvalu a také bychom mu chtěli vzkázat, že na sedadle autobusu zapomněl zavírací nůž, kterým si zřejmě pomohl při otevírání lékárničky. Nástroj jsme uschovali a předáme jej rádi majiteli,“ uvedli.

Celkem se při nehodě zranili tři lidé. „Všem jsme poskytli adekvátní přednemocniční neodkladnou péči a převezli je do nemocnice,“ dodali záchranáři, kteří doufají, že se majitel nože po přečtení příspěvku na sociální síti ozve.

Tagy: