Teploty budou neobyčejně vysoké. Počasí se zkazí až ke konci týdne

Slunečné počasí na podzim

Počasí 18.10.2021 8:20

Začíná teplotně nadprůměrný týden. Denní maxima se budou až do čtvrtka pohybovat kolem 16 °C, což je o více než 5 °C nad dlouhodobým normálem. V závěru týdne už bude počasí typické pro poslední říjnovou dekádu. Vyplývá to z předpovědí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí bude oblačno až zataženo, jen ráno a dopoledne musí lidé na severu a severovýchodě republiky počítat s ojedinělými dešti. Během dne ale začne svítit od západu slunce a nejvyšší teploty se vyšplhají mezi 12 až 16 °C. Na severovýchodě bude chladněji, maximálně 10 až 13 °C.

Mrznout by nemělo ani v noci na úterý. Bude většinou polojasno, místy se objeví mlhy nebo nízká oblačnost. K ránu začne na západě republiky přibývat oblačnost, nejnižší noční teploty ale klesnou jen na 6 až 2 °C. Foukat bude slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr do rychlosti 4 m/s.

Úterý bude teplotně velmi podobnému pondělnímu dni. Čeká nás polojasná obloha, jen ráno a dopoledne si řidiči musí dát pozor na mlhy. Večer bude zejména v Čechách zataženo a ojediněle hrozí slabý déšť. Nejvyšší denní teploty budou 12 až 16 °C.

Nejteplejším dnem týdne bude středa. Teplot vystoupají mezi 17 až 21 °C. Během dne však bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Meteorologové očekávají ráno slabý déšť, večer se na severozápadě vyskytnou silnější přeháňky.

Tagy: