Kdo měl vraždit v Jevíčku na náměstí? Známí podezřelého mluví o drogách i kriminální minulosti

Policie dopadli podezřelého z vraždy  na náměstí v Jevíčku (5. 6. 2024).

Podrobnosti o vraždě v Jevíčku

Čtyřiatřicetiletý Petr G. je podezřelý, že v úterý večer na náměstí v Jevíčku na Svitavsku ubodal před zraky dalších lidí ženu. Podle informací CNN Prima NEWS teprve nedávno opustil brány vězení a potýkal se s problémy spojenými s drogami. Policistům se podařilo pachatele dopadnout ve středu dopoledne u brněnské zoo.

Pobodaná žena ležela na obrubníku autobusové zastávky. Kolem ní vyděšení lidé, kteří stále nemohli uvěřit tomu, čeho byli svědky. Podle svědkyně předcházela fatálnímu útoku nožem v Jevíčku na náměstí roztržka. „Viděla jsem, jak ona stojí naproti němu a něco mu v hádce vysvětluje,“ popsala žena incident s tragickým koncem, který se stal v úterý krátce před sedmou hodinou večer.

K TÉMATU: Lidé v Jevíčku měli po vraždě strach. Báli se posílat i děti do škol

Podle informací CNN Prima NEWS měl pachatel za sebou kriminální minulost. Teprve před časem opustil brány vězení, což potvrdil i jeho známý. „Seděl kvůli drogám, s nimiž měla problém i zabitá. Rodina se jí zřekla,“ prozradil.

Zatímco přivolaný lékař se ještě neúspěšně pokoušel pobodanou ženu oživit, v okolí Jevíčka se rozběhla obrovská pátrací akce. Policisté ihned věděli, koho ze smrtelného útoku podezírají.

„Na místo jsme povolali policejní vrtulník, královéhradeckou zásahovou jednotku, speciální pořádkovou jednotku z Brna. Pomáhají nám i jihomoravští kynologové a samozřejmě naši policisté v rámci Pardubického kraje,“ popsala turbulentní události mluvčí pardubických policistů Markéta Janovská.

Původně policie po muži pátrala v okolí Jevíčka. Ve středu dopoledne na sociální síti X oznámila, že pátrání rozšířila z Pardubického kraje i do Jihomoravského kraje, po poledni se zaměřila na okolí Brněnské přehrady. Poblíž, konkrétně u brněnské zoo, kde ho muži zákona nakonec dopadli.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V pražském parku Stromovka se zastřelil muž. Zasahovala policie, resuscitace byla marná

Tagy: