Průlom v případu vraždy v Jevíčku. Policisté zadrželi hlavního podezřelého z usmrcení ženy

Policie dopadli podezřelého z vraždy  na náměstí v Jevíčku (5. 6. 2024).

Násilné úmrtí v Jevíčku

Podezřelého z úterního usmrcení ženy na náměstí v Jevíčku se podařilo policistům ve středu zadržet. Muž se pohyboval v Brně, informovali policisté na síti X. Vyšetřovatelé již dříve varovali, že může být nebezpečný.

Muž, kterého policisté dopadli poblíž Brněnské přehrady, měl násilně usmrtit ženu na náměstí v Jevíčku. K události došlo v úterý večer. Kriminalisté následně po muži vyhlásili pátrání.

ČTĚTE TAKÉ: Policie obvinila podezřelého z pobodání dvou lidí v Chomutově, hrozí mu 20 let za mřížemi

„Policie zadržela muže u zastávky veřejné dopravy. Nekladl odpor,“ popsal přímo z místa reportér CNN Prima NEWS Martin Urbaník. Na sociálních sítích se objevily i fotografie ze zatýkání.

VIDEO: Pátrání po podezřelém u brněnské přehrady

Původně policie po muži pátrala v okolí Jevíčka. Ve středu dopoledne na sociální síti X oznámila, že pátrání rozšířila z Pardubického kraje i do Jihomoravského kraje, po poledni se zaměřila na okolí Brněnské přehrady.

„V terénu máme veškerou dostupnou techniku včetně dronů a čtyřkolek. Nasazená je speciální pořádková i zásahová jednotka. Terén propátrávají i policisté na koních,“ uvedl mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb předtím, než byl muž zadržen.

Policie před jeho dopadením varovala, že muž, který měl mít poraněnou ruku, může být nebezpečný, a lidem doporučila, aby se ho sami nepokoušeli zadržet.

I když vedení města Jevíčko na facebookových stránkách uvedlo, že obyvatelům nehrozí žádné nebezpečí, lidé měli krátce po incidentu obavy. Někteří komentující napsali, že nechávají děti raději doma a neposílají je do školy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V pražském parku Stromovka se zastřelil muž. Zasahovala policie, resuscitace byla marná

Tagy: