Drama v Litoměřicích: Násilník napadl ženu, chatka skončila v plamenech. Zasahoval vrtulník

Zatčení podezřelého

Útok v zahrádkářské kolonii

Krajští kriminalisté vyšetřují v Litoměřicích případ napadení ženy, po němž vzplála zahradní chatka. K událostem došlo v noci z pondělí na úterý. Podle informací CNN Prima NEWS měl k útoku zkušený recidivista použít sekyru. Požárem chtěl zahladit stopy a poté z místa činu utekl. Žena přežila a útočníka následně našel služební pes.

Hasiči vyrazili k nahlášenému požáru do zahrádkářské kolonie krátce před půlnocí. Jaké bylo jejich překvapení, když u hořícího domku našli zkrvavenou 45letou ženu. Podezřelého muže krátce nato vypátrali policisté. Do akce nasadili i vrtulník. Kriminalisté ho převezli do cely předběžného zadržení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Polil ji benzinem a zapálil, tvrdí soud. Karel K. to odmítl a redakci Krimi zpráv napsal dopis

Napadená skončila v péči zdravotníků. „Ženu jsme s vážným zraněním převezli do litoměřické nemocnice,“ potvrdil mluvčí krajských záchranářů Prokop Voleník. Zraněná žena je ve stabilizovaném stavu.

Jak se brzy ukázalo, ženu měl podle kriminalistů napadnout 35letý nebezpečný recidivista Josef O. Na místě činu se ale chtěl zřejmě zbavit stop, a tak zahradní domek zapálil a z místa utekl.

„Policisté ze speciální pořádkové jednotky propátrávali okolí místa, neboť hledali zbraň, kterou byla tato žena napadena,“ uvedla mluvčí policie Ústeckého kraje Veronika Hyšplerová. Útočník měl svou kamarádku podle informací Krimi zpráv poranit sekyrou.

Podezřelého muže už vyslýchají kriminalisté, kteří se snaží zjistit i to, proč na svou kamarádku zaútočil. Oba dva měli být bezdomovci. „V současné době jsme zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu,“ dodala Hyšplerová. V případě prokázání viny mu hrozí až 18letý trest vězení.

Tagy: