Polil ji benzinem a zapálil, tvrdí soud. Karel K. to odmítl a redakci Krimi zpráv napsal dopis

Minulý týden dostal od soudu nepravomocný doživotní trest za vraždu. Karel K. měl podle soudce loni v Jiříkově na Děčínsku brutálním způsobem zabít ženu. S verdiktem ale nesouhlasí a se svou advokátkou řeší, jak se dál obhajovat. Z vězení dokonce napsal dopis přímo do redakce Krimi zpráv na CNN Prima NEWS.

Soud během procesu přehrál doposud nepublikované policejní záběry z prohlídky rodinného domu. Právě v něm Karel K. podle rozsudku zardousil svou kamarádku, její tělo odvezl do lesa, polil benzinem a zapálil.

ČTĚTE TAKÉ: Padlo obvinění za hrůzný útok ve Vrchlabí. Agresor bodl muže do krku, dalšího pořezal

Detektivové při prohlídce domu objevili desítky kriminalistických stop. Mezi nimi korálky, které patřily mrtvé ženě, ale i lidskou krev.

Na těle měl Karel K. podle lékařského posudku navíc četné škrábance od nehtů. On tvrdí, že mu to nezpůsobila žena, ale větve, když pracoval se dřevem.

„Bylo zimní období, začátek února. Tudíž předpokládám, že osoba pracující se dřevem nepracuje v tomto ročním období v trenýrkách,“ uvedla soudní lékařka Andrea Vlčková.

Ačkoli důkazy i znalecké posudky podle soudu hovoří jasně, Karel K. svou vinu stále odmítá.

„Odvolání jsme podali do protokolu již na místě po vyhlášení rozsudku, písemně ještě toto odvolání odůvodním,“ sdělila obhájkyně Karla K. Kateřina Kopecká.

Redakci Krimi zpráv napsal Karel K. dopis, v němž její členy zve na rozhovor do Vazební věznice v Litoměřicích. „Myslím si, že je tento případ pro vás mediálně aktuální a vše, co by vás zajímalo, klidně zodpovím. Já na rozdíl od protistrany nemám co skrývat nebo s čím manipulovat. Vše vám dám k dispozici. I tento dopis zveřejněte,“ stálo v psaní.

„S klientem jsem v kontaktu a navštěvuju ho, protože tím, že rozsudek není pravomocný, věc ještě neskončila. Je nutné obhajobu ještě společně konzultovat. Co se týče dopisu, nemohu posoudit, jestli vás ještě bude kontaktovat,“ řekla redakci Kateřina Kopecká.

O dalším osudu Karla K. bude už zanedlouho rozhodovat Vrchní soud v Praze.

Tagy: