Zakladatel Oktagonu Ondřej Novotný: V každém z nás je bojovník

Ondřej Novotný

KB INTERVIEW: Ondřej Novotný

Dnešní host KB Interview Ondřej Novotný je komentátor, moderátor, znalec bojových sportů a hlavně spoluzakladatel organizace MMA Oktagon. Svou odhodlaností a tvrdou hlavou zboural zažité pořádky.

Ondřej Novotný začínal s tenisem, ke kterému pak přidal box, thajský box a nakonec ultimátní zápasy. Moderoval bojové večery. To pak šlo ruku v ruce, kdy spolu s Pavlem Nerudou založili organizaci Oktagon. Ze zápasení je v dnešní době profesionální sport, který se těší stále větší a větší oblibě. „Máme takové heslo, že v každém z nás je bojovník,“ dodává.

Ženské zápasení

„Je to sport i pro holky. Je to populární čím dál tím více. Je spoustu děvčat, které baví dělat MMA. V tomhle sportu navíc dostávají mnohem větší peníze než v jiném,“ míní Ondřej s tím, že jsou ženy kolikrát v MMA i daleko před muži. „Do určité doby byla nejlepší zápasnicí vůbec žena Ronda Rousey. Byla lepší než mnoho mužů.“

Ženské zápasení je čím dál tím žádanější i u nás. Jedna z českých šampionek je například Lucie Pudilová. „Důvodem je jednoduše sport. Ano, některé ženy to dělají třeba proto, že mají rády vojenství a akční filmy. Může to být i z toho důvodu, že mají za sebou příběh z rodiny, kdy měly problém třeba s otcem. Takových příběhů je v MMA mnoho.“

V dnešním díle nahlédneme i na místo, kde trénují profesionální zápasníci, a řekneme vám, co všechno tento sport obnáší. Sledujte KB Interview Martina Moravce ve 21:25.

Tagy: