Zloděj s nožem v Brně tvrdě narazil. Rozzuřený zaměstnanec obchodu ho zahnal do ledové řeky

Zloděj skončil v ledové řece.

Zloděje v Brně zahnal zaměstnanec obchodu

Areál motorkářského obchodu v brněnských Husovicích si před několika dny vybral pro svou loupežnou výpravu 32letý recidivista. Do oka mu padla velká paleta se složenou čtyřkolkou. Protřelý kriminálník nepočítal s tím, že mu jeho záměr překazí neohrožený zaměstnanec, který ho zažene do řeky, odkud ho nakonec vylovila policie, uvedla ve vysílání televize CNN Prima NEWS.

„Ležel u čtyřkolky a vytahoval baterku. Říkám: ,Co tady děláš?‘ A on vyběhl, udělal kotrmelec přes čtyřkolku, vylítly mu obě boty, pak po mě hodil nůž a utíkal,“ vylíčil zaměstnanec obchodu Michal Nedělka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Řidič oktávky na Zlínsku srazil na přechodu holčičku. Odvezl ji do školy a z místa odjel

Nůž ho naštěstí minul. Zaměstnanec zachoval duchapřítomnost a začal zloděje pronásledovat. Honička neměla daleko ke známým černobílým groteskám. Lapka si totiž jako únikovou cestu vybral zavřený most nad řekou. V patách měl stále rozzuřeného Michala Nedělku, který ho zahnal do ledové vody. „Strach jsem opravdu neměl, byl jsem jenom naštvaný. Když zjistil, že dál nemůže, tak skočil do řeky, vylezl nahoru, pak se do té řeky třikrát skutálel a to už jsme se i s policisty smáli,“ líčil Nedělka.

„Oznamovatel byl po celou dobu na lince 158 a navigoval policisty, kterým směrem se vydávají. Díky tomu se hlídce podařilo bleskurychle zadržet zloděje,“ uvedla mluvčí jihomoravské policie Andrea Cejnková. Promočený lupič dostal na ruce pouta, a protože na svobodě moc dlouho dobrotu nesekal, nejspíš zamíří zase zpátky za mříže.

Tagy:
krádež obchod Jihomoravský kraj Zlínský kraj čtyřkolka Policie České republiky Husovice