Rány, křik, zmatek. Exministr Zaorálek popsal, jak utíkal z fakulty s rukama nad hlavou

Vozy hasičů a zdravotnické záchranné služby u Právnické fakulty na Dvořákově nábřeží u nám. Jana Palacha, kde se v budově Filozofické fakulty střílelo, 21. prosince 2023, Praha.

Nejdříve jsme nevěděli, co se děje. Pak jsme viděli policisty v civilu, hnali nás ven, popsal pro CNN Prima NEWS dramatické momenty z tragické střelby na Filozofické fakultě UK bývalý ministr zahraničí Lubomír Zaorálek (SOCDEM). Sám totiž na fakultě pravidelně přednáší. V průběhu hodiny slyšel zvláštní zvuky, ale nepřikládal jim důležitost. Politik si prý nepřipouštěl, že by se podobný incident kdy mohl stát v České republice.

„Byli jsme ve třetím patře. Slyšel jsem nějaké rány, možná i výkřiky. Ale nikdo to nebyl schopen identifikovat,“ popsal Zaorálek.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Výstřely, křik, houkání sirén i slzy. Jak se vyvíjel tragický útok na Filozofické fakultě

Jeden ze studentů šel ven. Když se vrátil, oznámil, že se venku zřejmě střílí, načež se všichni začali balit. „Nejdřív jsem si myslel, že je potřeba místnost zamknout, ale ty dveře nešly. Na patře bylo úplně prázdno,“ pokračoval Zaorálek ve vysílání CNN Prima NEWS.

Následně ale zahlédl ozbrojené policisty v civilu. „Když mě uviděli, začali na mě křičet, že musíme všichni dolů ven. S rukama nad hlavou jsme šli proti nim, hnali nás ven,“ pokračoval.

K TÉMATU: Výstřely, křik, houkání sirén i slzy. Jak se vyvíjel tragický útok na Filozofické fakultě

Tagy:
Lubomír Zaorálek ČSSD pořady CNN Prima NEWS univerzita Česko 360° Filozofická fakulta Univerzity Karlovy filozofická fakulta