Zapálili pneumatiky a způsobili hromadnou nehodu. Viníkům hrozí až pět let vězení

Hromadná nehoda aut kvůli kouři

Hromadná nehoda kvůli kouři

Policisté už znají viníky jedné z největších hromadných nehod letošního roku. Dva mladíci v únoru zapálili pneumatiky pod mostem na D10 u Svijan. V hustém kouři, který stoupal vzhůru, řidiči ztráceli orientaci a havarovali. Bouralo tehdy patnáct aut, devět lidí se zranilo. Po dlouhém vyšetřování teď padlo obvinění.

„Dvěma mužům z Mladoboleslavska jsme sdělili obvinění z přečinu obecné ohrožení z nedbalosti. V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až na pět let,“ uvedla Lucie Nováková, mluvčí Policie ČR Mladá Boleslav.

Dvojici mladíků podezřívali kriminalisté už od počátku, bylo ale velmi obtížné najít dostatek důkazů, že za hromadnou nehodu mohli právě oni. Nakonec se oba přiznali, že na místě byli. Oba ale podle informací CNN Prima NEWS tvrdí, že zapalovačem škrtl ten druhý.

Lidé v autech nic neviděli, jen slyšeli rány

Zarážející je motiv jejich činu. Policistům se přiznali, že gumy zapálili pro ukrácení dlouhé chvíle, dokonce to prý na daném místě pod mostem neudělali poprvé. Jenže nikdy nezapálili tak velké množství pneumatik. Vyšetřovatelé ve spáleništi našli zbytky dvou desítek gum, některé byly dokonce od traktoru.

Hustý dým na dálnici vytvořil zcela neproniknutelnou tmu. Lidé v autech, která do sebe narážela, nic neviděli, jen slyšeli rány. Nehodu popisovali jako scénu z katastrofického filmu. Někteří z nich měli od dýmu obličeje plné černých šmouh. Devět lidí, které sanitky rozvezly do nemocnic v okolí, bylo naštěstí zraněno jen lehce.

Pro dvojici mladíků, kteří mohli svou zábavou snadno způsobit tragédii, zřejmě čeká vězení. Vzhledem k počtu zraněných i výši škody, která přesáhla 2 300 000 korun, není pravděpodobné, že by padl pouze podmíněný rozsudek.

Tagy: