Zastřelil partnerku, její matku i sebe. Útočník z Kladenska byl příslušníkem vězeňské služby

Střelba Líský

Střelba u Slaného

Policie zasahovala kvůli střelbě v obci Líský na Kladensku. Zásahová jednotka násilně vnikla do jednoho z domů, pachatel byl nalezen mrtev. Policie pro CNN Prima NEWS potvrdila, že na místě jsou 3 oběti. Jedná se o dvě ženy a jednoho muže, který podle policistů je pachatelem. Příslušník vězeňské služby zastřelil partnerku a její matku.

Muž, který v Líském na Kladensku pravděpodobně zastřelil svou ženu, tchyni a pak sebe, je příslušníkem vězeňské služby. Potvrdila to mluvčí Kučerová. „Případ si převzala Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS),“ řekla mluvčí inspekce Ivana Nguyenová. Podrobnosti o vyšetřování nebude podle ní GIBS zatím sdělovat. Není tak ani jasné, kdy lidé zemřeli, soused je našel v sobotu podvečer.

Podle všeho byla na místě slyšet střelba, policie zatím podrobnosti k případu nemá. Pro CNN Prima NEWS pouze potvrdila, že na místě jsou nejméně 3 oběti. Redakci následně policisté sdělili, že mezi mrtvými jsou dvě ženy a jeden muž.

Policie ČR na svém twitterovém účtu následně dodala, že podle dosavadních zjištění jde o rodinnou tragédii, „kdy pravděpodobným pachatelem je muž, který byl nalezen mrtev“. V domě, kde k neštěstí došlo, policisté našli živé dítě. „V domě byl nalezen živý kojenec, nyní je v péči lékařů,“ napsali policisté na Twitteru s tím, že mají místo činu pod kontrolou.

Podle deníku Blesk příslušníci zásahové jednotky křičeli na podezřelého ze střelby, který se zavřel v rodinném domě, že mu nechtějí ublížit. Ten však na výzvy nereagoval a policie tak krátce před 19:00 vnikli do domu.

Více podrobností připravujeme.

Tagy: