S nožem a kladivem napadl šest lidí v Praze. Policie zveřejnila záběry zadržení agresora

Muži, který ve středu zaútočil na šest lidí a jednoho z nich vážně zranil, hrozí až dvanáctileté vězení.

Agresor z benzinky útočil již v minulosti

Muži, který ve středu zaútočil na šest lidí a jednoho z nich vážně zranil, hrozí až dvanáctileté vězení. Agresora policie obvinila a soud ho poslal do vazby. Dvaapadesátiletý recidivista přitom útočil už v minulosti. Před pár týdny na něj obyvatelé Holešovic volali policii. Kriminalisté teď navíc zveřejnili video z jeho zadržení přímo na benzínce.

Teď už mají agresora v rukou policisté, nikomu na ulici neublíží. Před dvěma dny ale zažili lidé na benzínce noční můru. CNN Prima NEWS se ozval svědek, který násilníka potkal na ulici pár minut předtím, než začal útočit. Dokonce na něj volal policii. „V jedné ruce měl kladivo a v druhé nůž. Obešel nás a pak o pár metrů dál začal rozbíjet okna kladivem. Výraz jeho obličeje byl vysloveně jako by chtěl někomu ublížit,“ popsal.

ČTĚTE TAKÉ: Kuchař Jožko zmasakroval tělo své přítelkyně. Synovi bratislavského škrtiče hrozí doživotí

Útočník pak na benzínce nožem vážně zranil motorkáře, kterého záchranka odvezla do nemocnice. Další dva lidi ošetřili zdravotníci na místě. Jedním z nich byl i 52letý agresor, který nadýchal téměř dvě promile alkoholu. „Muži bylo sděleno obvinění pro výtržnictví a také těžké ublížení na zdraví ve stádiu pokusu,“ doplnil policejní mluvčí Jan Rybanský pro CNN Prima NEWS.

Násilník v ulicích Prahy neřádil poprvé. V Holešovicích na něj už lidé volali policii. „Byly nějaké nadávky, několik lidí se honilo, vypadalo to velmi vyostřeně,“ popsala jedna z místních pro CNN Prima NEWS. „Nedávno, asi tři týdny zpátky, jsem na ně volala policii. Říkali, že je to známá firma, že ho řeší často,“ potvrdila svědkyně.

V pátek odpoledne agresora přivezla policejní eskorta k soudu. Ten ho podle informací CNN Prima NEWS nakonec poslal rovnou do vazby. „Pokud bude muž odsouzen, hrozí mu až dvanáctiletý trest odnětí svobody, a to kvůli tomu, že v uplynulých dvou letech násilný trestný čin již spáchal,“ vysvětlil Rybanský pro CNN Prima NEWS.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: V Chorvatsku vybuchlo auto s českou rodinou. Zemřelo 9leté dítě, dva lidé jsou v nemocnici

Tagy: