Kuchař Jožko zmasakroval tělo své přítelkyně. Synovi bratislavského škrtiče hrozí doživotí

Soud s kuchařem, který zmasakroval tělo vlastní přítelkyně.

Slovenský kuchař, který vykuchal přítelkyni, stanul před soudem

Před slovenským soudem stanul syn bratislavského škrtiče, kuchař Jožko, který zmasakroval tělo své vlastní přítelkyně. Své partnerce vyřízl srdce, játra a ledviny. Po podání obžaloby soudce rozhodl, že podezřelý zůstane ve vazbě až do zahájení hlavního líčení. Informovala o tom TV JOJ.

Jozef Hanuska, známý také jako šéfkuchař Jožko, se 5. ledna doma pohádal se svou partnerkou Patrícií. Oba byli opilí. Když žena ležela v posteli, uškrtil ji. Později udělal něco nepochopitelného – vzal nůž a postupně jí vyřízl srdce, játra, ledviny a dokonce i část obličeje a stehna. Některé orgány položil vedle postele a další schoval do kbelíku, uvedla TV JOJ.

ČTĚTE TAKÉ: Afghánští rodiče měli v Německu zavraždit dceru. Podle policie jim vadil její životní styl

K činu ho možná inspirovaly vraždy jeho otce, brutálního vraha Štefana Pantla, kterému se přezdívalo bratislavský škrtič, psal už dříve web tvnoviny.sk.

Okamžitě po masakru se objevily spekulace, že vrah části těla mrtvé ženy snědl, jeho právník to ale popřel. „Není to pravda. Tato tvrzení nejsou pravdivá,“ uvedl obhájce Dávid Béreš.

Kuchař Jožko byl před pár dny obviněn. Předstoupil před soud, aby se rozhodlo, zda zůstane za mřížemi ve vazbě až do hlavního líčení. „Senát Městského soudu rozhodl, že obviněného J. H. ponechá ve vazbě. Laicky řečeno, u něho konstatoval důvody vazby takzvané útěkové a preventivní,“ sdělil TV JOJ prokurátor Peter Pilár.

„Podali jsme stížnost v souvislosti s rozhodnutím o vazbě, ale pouze z důvodu útěkové vazby, protože tam nespatřujeme důvod,“ dodal advokát Béreš.

Hrozí mu doživotí

Muži, který je vyučený řezník, hrozí za vraždu partnerky až 25 let za mřížemi nebo doživotní trest. Jeho obhájce uvedl, že se státními zástupci mluvil o možné dohodě. „O této otázce jsem diskutoval s generálním prokurátorem, ale zatím jsme se nedohodli,“ poznamenal Béreš.

Pokud obžalovaný uzavře dohodu o vině a trestu, může se vyhnout doživotí. Otec pachatele byl přitom jedním z posledních Slováků, kteří byli v zemi popraveni.

„Znalecké dokazování bylo rozsáhlé, ale vztah k otci neměl z hlediska důkazů žádný nápadný význam,“ vysvětlil Béreš.

Po čtvrtečním rozhodnutí je již známo datum hlavního líčení, které bylo stanoveno na 6. srpna.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Cizinec měl surově ubodat spolubydlícího v Ústí, míří do vazby. Vinu odmítá, tvrdí, že spal

Tagy: