Zběsilá honička u Břeclavi: Řidič s autem plným migrantů prorazil dva policejní zátarasy

Běžná kontrola projíždějícího osobního auta na dálnici D2 poblíž Břeclavi se změnila v dramatickou honičku. Řidič totiž policejní hlídce nechtěl za žádnou cenu zastavit. Během jeho zběsilé jízdy dokonce projel i kolem dvou policejních zátarasů. Důvod? Auto měl plné migrantů.

Na autentických záběrech jednoho z policejních vozů lze vidět, jak muži zákona pronásledovali ujíždějící osobní automobil s maďarskou registrační značkou. Řidič jel jako smyslů zbavený a rozhodně nehodlal zastavit. „Sjel z dálnice do Velkých Bílovic, pak zamířil do Podivína. V obci se snažil policistům ztratit v tamních úzkých uličkách. Nakonec jeho cesta vedla do Lednice,“ sdělil policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Kousek před touto obcí nachystali policisté na řidiče past, a to dva zátarasy. Ani policejní auta napříč silnicí ale muže nepřiměla zastavit. „Opravdu zběsile ujíždějící řidič, který ohrožoval nebezpečnou jízdou i další účastníky silničního provozu, prorazil zátaras za cenu poškození svého i služebních vozidel,“ uvedl mluvčí.

Migranty nejspíš čeká vyhoštění

Až na silnici ve směru na Valtice se ujíždějící šofér dostal do sevření dvou policejních vozů a musel konečně zastavit. Ani potom se ale nechtěl vzdát. Hlídky tak k jeho zadržení a uklidnění musely použít hrozbu namířenou střelnou zbraní a donucovací prostředky. Když následně policisté nahlédli do auta, bylo jim hned jasné, proč cizinec ujížděl. „Ve vozidle se tísnilo devět běženců. Ti měli podle jejich sdělení namířeno do západní Evropy,“ řekl Malášek.

Policisté tak se všemi migranty okamžitě zahájili správní řízení a nejspíš je čeká vyhoštění. Dvaadvacetiletý pašerák z Moldavska skončil s pouty na rukou a následně v policejní cele. Bude se teď zodpovídat z organizování a umožnění překročení státní hranice a z útoku na úřední osobu.

Tagy: