Zbyněk Vlček reaguje na kritiku své premiéry v Oktagonu: Dokážu nabídnout, co jiní ne

Jako by měl Ken z Barbie hrát v dalším pokračování Postradatelných (The Expendables). Tak nějak vnímají někteří fanoušci Oktagonu, že se do řad zápasníků této organizace zařadí Zbyněk Vlček, který se proslavil zejména coby ženami oblíbený soutěžící z „ostrova lásky“. Jenže dvaadvacetiletý inlfuencer má za sebou 14 let juda a pár zápasů v amatérském MMA. Svým výkonem tak může na turnaji Oktagon 45 v pátek 28. července na pražské Štvanici diváky překvapit.

Co pro vás znamená, že budete mít první profesionální zápas hned pod značkou Oktagonu?
No, to se jen tak nepoštěstí. Je to krásný, byl to takový můj menší sen. Říkal jsem si, že bych chtěl pod Oktagonem zápasit, a teď se to uskuteční. Jsem za to opravdu vděčný.

ČTĚTE TAKÉ: Procházka prozradil, že mu inspirací pro účes byla spartská helma. Pro boj mi to přijde nejlepší

Můžete přiblížit, jak jednání s organizací proběhlo?
Napsal jsem Oktagonu na Instagram, pak mi domluvili schůzku přímo s Ondrou Novotným (promotér, pozn. red.). Byl jsem u něj v kanceláři, mluvili jsme o tom. Líbil se mu můj příběh a domluvilo se to.

Je to opravdu tak, že jako svou budoucnost vidíte kariéru MMA bojovníka?
Já to chci dělat. Rozhodně. Chci se věnovat sociálním sítím i zápasení. Ale já trénuju odmala dvoufázově, předtím to bylo judo, teď MMA. Baví mě to, miluju to a chci to dělat.

Čtrnáct let jste se věnoval judu. Jak na váš nástup v Oktagonu reagují lidé od tohoto sportu?
Pár kamarádů mi napsalo a těší se na to. Pamatují si, jak jsme spolu trénovali, a najednou nastoupím v Oktagonu...

Nemají vám za zlé, že jste změnil disciplínu?
Nikdo mi to takhle neřekl. S tímhle jsem se opravdu nesetkal.

Nicméně oznámení vašeho nástupu v Oktagonu vzbudilo hodně reakcí, a nejen kladných. Někteří fanoušci organizace nechápou, jak to, že nastupujete hned do největší tuzemské organizace, ač jste v MMA vlastně amatér. Co na tyto reakce říkáte?
Já jsem s tím počítal, protože mě nikdo nezná. Respektive lidé mě znají jen z Love Islandu. A najednou viděli to oznámení a řekli si: Kluk z Love Islandu bude mít zápas na Štvanici… A samozřejmě, že jim to asi nedávalo smysl. Reakce byly dost negativní, ale bylo to tak padesát na padesát. Půlka se mě zastávala, fandí mi, druhá polovina byla proti. Čím víc se to ale blíží, tím víc lidí mi začíná fandit. Alespoň mi to tak připadá. Občas mi napíšou, že mě neměli rádi, ale díky tomuhle, že jsem se nerozhodl jít třeba cestou Clash of the Stars, jsem u nich stoupl. Nicméně čekal jsem negativní reakce a asi se tomu nedivím. Je tady přece jen spousta zápasníků, kteří takovou šanci nedostanou. Ale jak říkal Ondra Novotný, já jim dokážu nabídnout taky něco jiného, co ostatní nedokážou.

A to?
Je to díky tomu, že jsem byl v tom Love Islandu a mám čísla na sociálních sítích, která jiní zápasníci nemají. A to je v dnešní době důležité.

Dá se předpokládat, že nedůvěra některých fanoušků Oktagonu pro vás může být i dobrou motivací k tomu předvést v kleci o to překvapivější výkon. Je tam taková ambice?
Takoví lidé jsou mi asi jedno, jdu tam hlavně kvůli sobě. Nechci nic dokazovat lidem, ale sám sobě.

Nejedná se snad o sport, který se dělá hodně pro diváky?
Rozhodně ano. Ale můj hlavní cíl není to, abych některým lidem zavřel pusu. Třeba na mě pak někteří lidé změní názor, ale není to můj hlavní cíl.

Jako judista jste se dost často na žíněnce potkával při tréninku s Lukášem Krpálkem. Od něj už máte nějakou reakci na váš nastup v Oktagonu?
Od Lukáše žádnou reakci zatím nemám. My jsme se naposledy potkali někdy v roce 2020, to byl posední rok, kdy jsem dělal judo. Ale od té doby jsme se neviděli.

V reality show Love Island jste se umístil na druhém místě s tehdejší partnerkou Sabinou Karáskovou. Ta v současnosti žije s UFC zápasníkem Machmudem Muradovem. Je to teď často zmiňováno i v souvislosti s vaším nástupem v Oktagonu. Nevadí vám toto téma?
Ona je to taková shoda náhod, protože na turnaji Oktagonu jsem – když to tak řeknu – o Sabinu přišel, přešla tam k Machovi. Takže Oktagon mě teď dost provází v poslední době životem, ať už pozitivně, nebo negativně. Je to zkrátka taková nešťastná shoda náhod.

Ale jak se říká, neštěstí v lásce, štěstí ve hře. Teď to bude štěstí v boji.
Ano, štěstí v boji musí být, rozhodně. (pousměje se)

A co říkáte na svého slovenského soupeře Gabriela Töröka?
Bude rozhodně zkušenější, silovější, je takový podsaditější. Myslím si, že to bude chtít tahat na zem. Třeba se pletu, ale usuzuju podle jeho zápasů, které jsem viděl. Nechám se překvapit.

Jaká je vaše predikce souboje?
Tipuju, že to bude vyřešené co nejrychleji.

Tagy: