Muradov zavzpomínal na začátky v Česku. Kvůli výplatě jednou hrozil i benzinem

Má malou dcerku, krásnou přítelkyni a patří mezi nejpopulárnější tuzemské zápasníky, ve své zemi je navíc sportovní superstar. Ne vždy na tom byl ale Machmud Muradov tak dobře. Když dorazil v roce 2011 do Prahy, třel bídu s nouzi. I na toto období UFC bijec z Uzbekistánu zavzpomínal v pořadu Víš, co řídíš?

Řeč byla samozřejmě nejprve o autech. Co pro Machmuda Muradova znamenají? „Auto je pro mě mazlíček. Miluju auta. Rychlý, komfortní, ale první moje auto v Česku byla felicie,“ prozradil s pobavením UFC bojovník.

„Dříve jsem byl hodně agresivní řidič, jako blázen,“ přiznal Uzbek s českým srdcem, jak se mu občas přezdívá. V jeho zemi se prý jezdí mnohem „divočejším“ způsobem. Občas se odbočuje bez blinkru a hodně se předjíždí. Když se vrací z rodné země zpátky do Prahy, musí se víc hlídat.

Čtete také: Otazníky nad videem Růžičky: Šlo o divadlo Clashe? Promotér to odmítá a odsuzuje

„V Uzbekistánu hodně přibírám. Je tam hodně jídla a komfortu,“ uvedl, v jakém dalším směru má na něj jeho země vliv.

Když začal v Česku žít, poznal, co je to hlad. „Třeba jsem dva dny nejedl,“ zavzpomínal v pořadu Víš, co řídíš? Najít si práci bez znalosti češtiny bylo těžké. A stalo se občas i to, že když už práci sehnal, nedostal za ni včas zaplaceno.

V jednom případě dokonce musel o své peníze, na něž dlouho čekal, tvrdě zabojovat. „Jeden pán mi nezaplatil práci za čtyřicet dnů. Pořád říkal zítra, zítra… Řekl jsem mu, že peníze už potřebuju, nemám z čeho platit penzion ani jídlo. Nakonec mi ještě řekl: ‚Vypadni, ty Uzbeku jeden. Nedostaneš nic!‘“ vzpomínal Muradov.

„Vzal jsem dvě flašky od vody, nabral do nich benzín a polil mu tím auto. Zavolal jsem mu, přišel a řekl jsem mu, že když mi nezaplatí, tak mu zapálím auto. Běžel domů a přinesl peníze.“

Nyní už bojovníkovi z Uzbekistánu peníze nechybí. Vydělává si nejen zápasením, ale i reklamou, protože představuje jednoho z nejznámějších bojovníků v Česku a je vůbec prvním Uzbekem, který se probojoval do UFC.

A právě pod značkou nejslavnější MMA organizace světa ho čeká už tuto sobotu večer další zápas. Soupeřem mu bude Američan Bryan Barberena, který do souboje nastoupí stejně jako Muradov po dvou prohrách.

Tagy:
peníze benzín Uzbekistán Česko Praha Machmud Muradov Ultimate Fighting Championship Bryan Barberena