Zpět do školy s pevnou imunitou: Jak vitamíny mohou podpořit zdraví vašich dětí na podzim?

S návratem do školních lavic a dětských kolektivů, se nevyhnutelně zvyšují nároky na náš organismus. Připravte své děti na podzimní návrat do školy správnou výživou a podporou jejich imunity. Vitaminy C, D a další klíčové živiny mohou hrát zásadní roli v tom, jak vaše děti projdou tímto obdobím ve správné pohodě.

S nástupem podzimu se děti opět vracejí do škol a různých kroužků, což přináší nejen radost ze setkání s kamarády, ale i zvýšené nároky na náš organismus. Posílení imunitního systému je proto klíčové pro zvládnutí tohoto období ve zdraví. Vhodným pomocníkem mohou být vitamínové doplňky, které zajistí, že děti dostanou všechny potřebné živiny pro správný vývoj a ochranu před podzimními onemocněními.

Ale existuje více možností. Například pestré a vyvážené složení jídelníčku dítěte je nejdůležitější. Vícekrát denně by mělo dostávat ovoce a zeleninu. Důležité jsou v tomto věku i mléčné výrobky a příjem bílkovin z libového masa. Na správném fungování imunity se podílí vitamin D. Do jídelníčku zařaďte ideálně i rybí tuk, játra a vejce.

Jak posílit imunitu?

  • Pobyt na čerstvém vzduchu – snažte se chodit na procházky a zapojte pohybové aktivity venku.
  • Správné oblečení – dbejte, aby vaše dítě bylo přiměřeně oblečené. Volte raději více vrstev oblečení z funkčních materiálů než neprodyšný oděv, ve kterém se dítě snadno zpotí a následně prochladne.
  • Přiměřená hygiena - nedržte dítě ve špinavém prostředí, pozor však rovněž na přehnaný úklid. Pro posílení imunity je dobré přicházet s podněty do styku.
  • Psychická pohoda - dopřejte dítěti pocit jistoty a rodinné pohody plné laskavé náruče. Mluvte s dětmi o tom, jak se cítí, a jejich potíže a pocity považujte za zásadní. Pokuste se omezit stresové situace ve vlastním životě.
  • Zkuste otužování – začněte vlažnou vodou. Každý den osprchujte alespoň 30 vteřin menší část těla, např. nohy a postupně dobu otužování prodlužujte a vodu ochlazujte.

Vitamín D pro správný růst a vývin kostí

Samozřejmě ještě můžeme jídelníček dětí obohatit více. Například doplňkem stravy Vitaminem D Baby ve formě kapek, který je ideální volbou pro děti od 14 dní věku, ale mohou ho užívat i dospělí. Vitamin D hraje zásadní roli nejen v podpoře zdravého růstu a vývoje kostí u dětí, ale je také důležitý pro seniory a osoby se zvýšenou fyzickou aktivitou. Díky snadnému dávkování a přírodní formě je tento přípravek vhodný pro každodenní podporu imunity a zdraví kostí (díky vitamínu D), což je obzvlášť důležité v období, kdy děti tráví více času uvnitř a jsou méně vystaveny slunečnímu záření.

Vitamín C pro imunitu a vstřebávání železa

Pro děti od 1 měsíce je k dispozici doplněk stravy Dr. Max Vitamin C Baby ve formě kapek. Vitamin C je známý svým pozitivním vlivem na imunitní systém a je nezbytný pro správné vstřebávání železa, které je klíčové pro tvorbu hemoglobinu a celkovou vitalitu dětí. Tento přípravek je snadno stravitelný a díky svému složení je ideální pro malé děti, které potřebují podporu imunity zejména v chladnějších měsících roku.

Komplexní podpora s multivitaminem

Pro děti od 1 roku je tu Dr. Max Multivitamin Kids, doplněk stravy v tekuté formě, který obsahuje sedm důležitých vitaminů pro správný vývoj a imunitu. Kombinace vitaminů C, D, B1, B2, B6 a E nejenže podporuje imunitu (vitamin C, D a B6), ale také přispívá ke správnému fungování nervového systému (vitaminy B1, B2 a B6) a ochraně buněk před oxidativním stresem (vitamin E). Tento přípravek je navíc obohacen o citronovou šťávu a neobsahuje přidaná barviva, konzervanty ani aromata, což z něj činí zdravou a chutnou volbu pro každodenní použití.

Zábavná forma vitaminů pro děti

Pokud hledáte způsob, jak zajistit, aby si vaše děti pravidelně braly své vitamíny, Dr. Max Kids Gummies Bears jsou ideální volbou. Tyto želé s ovocnými příchutěmi obsahují vyváženou kombinaci vitaminů doplněnou o zinek a rutin, které podporují celkové zdraví dětí. Tato zábavná forma podávání vitamínů je oblíbená u dětí a díky přirozeným příchutím si na nich rády pochutnají každý den.

Podzim je obdobím, kdy je důležité pečlivě sledovat zdraví dětí a podporovat jejich imunitní systém. Správná výživa a doplňky stravy mohou hrát klíčovou roli ve zvládnutí tohoto období bez zbytečných nemocí a absencí ve škole. Přípravky od Dr. Max jsou navrženy tak, aby vyhovovaly potřebám dětí různých věkových skupin a pomohly jim projít podzimem ve zdraví a s radostí z návratu do školních kolektivů.

Tagy:
nemoc zdraví bakterie spánek potrava infekce imunitní systém věda a technika střevo imunní systém vědecký výzkum Dr. Max Lékárna nemoci a zdravotní potíže lékařský výzkum zdravotní ošetření a postupy