Zdrogovaný řidič jel na D2 v protisměru a naboural. Před policisty utekl do pole

Řidič v protisměru na D2

Nehodou skončila jízda řidiče, který najel na dálnici D2 v protisměru. Než ale naboural, stačil ujet několik kilometrů. Vystrašení šoféři, kteří mu uhýbali na poslední chvíli, proto okamžitě zalarmovali policisty.

Pětadvacetiletý řidič najel ve středu na dálnici D2 do protisměru na 11. kilometru u Blučiny. Od riskantní a zběsilé jízdy směrem na Brno ho neodradil ani silný provoz – bylo půl šesté odpoledne. Šofér nakonec v protisměru ujel téměř osm kilometrů a nejspíš by pokračoval dál, kdyby nedaleko před sjezdem na Modřice nenarazil do dopravního značení a neskončil v příkopu. Jako by to nestačilo, rozhodl se od nehody utéct do pole. Policisté ho ale zadrželi.

Nikdy neměl řidičák

„Důvod, proč najel špatně a jízdu nezvládl a havaroval, byl policistům jasný po provedení testu na drogy, který vyšel pozitivní,“ řekl policejní mluvčí David Chaloupka.

Muž, který navíc nikdy nevlastnil řidičský průkaz, okamžitě skončil v policejní cele. Policisté nyní vyzývají ostatní řidiče, které míjel a ohrozil, aby se jim ozvali. Přivítají také záznamy z palubních kamer. Šoférovi totiž kromě obvinění za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí i stíhání za obecné ohrožení.

Tagy: