Zdrogovaný řidič tahače se proháněl Svitavskem. Měl v sobě mít pervitin a kokain

Kamion bez platné technické, nezaplacené povinné ručení, šofér se zákazem řízení, a ještě podle výsledku testů pod vlivem pervitinu a kokainu. Že už to zní trochu přitažené za vlasy? Omyl. Přesně takový případ řešili policisté na Svitavsku.

Sedmnáctiměsíční zákaz řízení nijak nebránil šoférovi, aby dál usedal za volant svého tahače. Když ho policisté zastavili, nestačili se divit, co vše vyplavalo na povrch.

ČTĚTE TAKÉ: Velký zátah. Policie na Olomoucku zadržela kvůli veřejným zakázkám politiky i podnikatele

„Muž řídil nákladní vozidlo značky Volvo, které od dubna nemělo platnou technickou kontrolu. Navíc při silniční kontrole nepředložil ani doklad o povinném pojištění. Muž se podrobil orientačnímu testu na přítomnost jiných návykových látek, tento test byl pozitivní, a to na látky amfetamin/metamfetamin a kokain,“ uvedla policejní mluvčí Dita Holečková.

„To, že je pod vlivem nějakých drog, způsobuje nepozornost v řízení. Má úplně jiné vnímaní reality. A pokud to byl ještě řidič z povolání, tak je to dvakrát trestuhodné,“ varovala krajská koordinátorka BESIP Lada Kociánová.

Lustrací navíc policisté zjistili, že 25letý řidič má zákaz řízení až do října příštího roku. Vyšetřován měl být na svobodě, jenže si po propuštění objednal taxi, nechal se odvézt k tahači a řídil znovu. A znovu byl i chycen.

„Svitavským policistům uvedl, že chtěl dojet do místa bydliště, což bylo ještě několik desítek kilometrů. Byl tedy na místě opět zadržen a umístěn do policejní cely. Následně kriminalisté podali podnět na vzetí muže do vazby,“ dodala Holečková.

Soudce shovívavý nebyl a vazbu potvrdil. Muž proto skončil za mřížemi ve vazební věznici v Hradci Králové a v případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie v Nashvillu. 18letou studentku zabila zbloudilá kulka, střelec rád pálil po autech

Tagy: