Ze hry FIFA 22 mám stále smíšené pocity, mohla by být arkádovější, říká expert

Fotbalem se v dnešní době už dávno neživí jen hráči na hřišti a trenéři. Pražská Sparta je týmem, který má své zástupce také na virtuálním trávníku. Jedním z nich je i Jan „Emerickson“ Krupička, jeden z nejlepších domácích hráčů fotbalového simulátoru FIFA. V rozhovoru mimo jiné prozradil, co si o novém ročníku videohry myslí.

Jak se vám prozatím líbí nejnovější ročník hry FIFA 22?
Stále mám smíšené pocity a nedokážu se rozhodnout, jestli jdeme dobrým, nebo špatným směrem. Zvykal jsem si na nextgen verzi. Tento rok je ta hra určitě nejvíce reálná k fotbalu, ale já si myslím, že by to měla být hlavně zábava, protože je to stále hra. Chybí mi tam více arkádových prvků. Hra by se měla obecně více zrychlit. Ale určitě jsou tu věci, u kterých vidím potenciál.

K začátku nového ročníku FIFY neodmyslitelně patří i nákup FIFA Pointů a následné otevírání balíčků. Měl jste v balíčcích štěstí?
Nemohu si stěžovat, dopadlo to lépe, než jsem čekal. Do mého účtu přišlo něco okolo 300 tisíc FIFA Pointů, což je šílený obnos peněz. Nicméně na kompetitivní scéně se bez toho hráč neobejde. Je potřeba nejdříve něco zainvestovat a samozřejmě postavit konkurenceschopný tým. Momentálně spoléhám na duo Cruyff & Pelé.

Podstoupil jste v této verzi FIFY už nějaké turnaje?
Mám za sebou jeden off-line turnaj, kde se mi bohužel nepovedlo postoupit ze skupiny o jeden jediný bod. Ovšem zúčastnil jsem se také jednoho on-line turnaje, konkrétně Gussepe Cupu #3, ve kterém jsem vyhrál, a zajistil si tak místo v měsíčním finále. Více toho zatím nebylo, přece jen jsme na začátku sezóny a ty hlavní turnaje máme teprve před sebou.

Je ve srovnání s minulým ročníkem rozdíl v jednotlivých herních módech?
Přijde mi, že rozdíl ve friendlies není tak velký jako minulý rok. Víceméně se ta hra chová stejně jak v rivals, tak ve FUT Champs.

Jakožto vítěz minulého ročníku AXE FIFA COOL Ligy budete letos titul obhajovat. Jak vnímáte svou formu?
Vyhrát takový turnaj je skvělé, nicméně obhájit ten stejný titul bude nesmírně obtížné. Udělám maximum pro to, abych znovu vyhrál.

Jak minulou sezónu vůbec hodnotíte a který z úspěchů má pro vás největší hodnotu?
Rozhodně to byla ta nejlepší sezóna v mé FIFA kariéře, to bez debat. Pro mě osobně je největší úspěch pozice prvního eReprezentanta. To je obrovská čest a skvělý úspěch, na který jsem hrdý.

Ve Spartě se před začátkem FIFY 22 událo několik změn. Odešel JamesBony, MarioOoso99 a Johny už není hráčem na plný úvazek. Je to pro Spartu citelné oslabení?
Nejcitelnější ztrátou je rozhodně Mario. Skvělý hráč, který za poslední jednu až dvě sezóny udělal velký progres. Bonymu se v minulé sezóně příliš nedařilo, ale jsem rád, že si našel nové angažmá a my se i nadále budeme potkávat v turnajích. Pro Johnyho je nová pozice content creatora určitě jistým vysvobozením. Tam si je určitě jistější než v profesionálním hraní.

Dva Ostraváci, konkrétně Dalas94 a DRMi10, se rozhodli přestoupit ze západu Čech právě do Ostravy (Dalas94 do Baníku a DRMi10 do Cryptovy). Nepřemýšlel jste nad něčím podobným?
Toto léto bylo dost zajímavé hlavně díky přestupům, kterých se událo opravdu hodně. I já měl pár nabídek na změnu působiště, ale pro mě je momentálně Sparta na prvním místě. Dohodli jsme se na podmínkách prodloužení nové smlouvy o další dva roky s dvouroční opcí. ACS mi opět ukázala důvěru a za to jsem nesmírně vděčný. Jsem zde spokojen a vedení je semnou taktéž spokojeno, nebylo tedy o čem diskutovat.

Myslíte, že vzrostla oblíbenost esportu během koronavirové pandemie?
Rozhodně ano. I když to vyzní velmi divně, tak období během lockdownu a korony bylo pro streamery a esport tím nejúspěšnějším. Jen je škoda, že jsme si pořádně nezahráli off-line turnaje, to mě opravdu mrzí. Každopádně tento ročník se to snad změní a budeme mít možnost si zahrát i před lidmi.

Tagy: