Že je Bílá za vodou? Omyl, i na ni dopadla krize. Svěřila se, co ji teď nejvíc těší

Lucie Bílá

Ani zpěvačce Lucii Bílé se nevyhnuly finanční potíže kvůli koronavirové krizi. A to i přesto, že si řada lidí myslí, že taková hvězda musí být s penězi „za vodou“. Sama Bílá se teď rozpovídala o tom, co všechno musí zajistit, a proč se tahle „řada lidí“ mýlí.

„Lidi mají takovou zkreslenou představu, myslí si, že když nezpívám, tak mám volno, ale naopak musím přidat. Jedu teď v jiných oborech a není to žádná legrace. Mám zodpovědnost za svoje lidi,“ svěřila se Bílá.

Zároveň se podle ní Češi domnívají, že má tolik peněz, že se jí koronavirová pandemie a výpadek příjmů nemůže dotknout. „Nikdo není tak bohatý, aby teď mohl přestat pracovat –⁠ a já vůbec ne,“ doplnila zpěvačka.

Našetřené peníze padly na restauraci a divadlo

Z našetřených peněz totiž během poslední doby hodně ukrojila, když se rozhodla koupit kulturní dům s přilehlou restaurací a obojí zrekonstruovat. Do toho si vymyslela, že zachrání i divadlo v centru Prahy, které pod svým jménem slavnostně otevřela, aby ho po pár dnech kvůli současné situaci zase zavřela.

Včetně tučného pronájmu se celkové měsíční výdaje Bílé pohybují v astronomických částkách. A honoráře za koncerty jsou momentálně v nedohlednu. „Myslím si, že tohle období je zatěžkávací zkouška pro každého z nás, ale já si nechci stěžovat, to ničemu nepomůže,“ prohlásila zpěvačka.

„Nejsem doma zavřená, snažím se pracovat na tisíc procent, ale já jsem to takhle dělala vždycky. Jsme na tom stejně, akorát někdo je zodpovědný sám za sebe a já za lidi. Nikdo si nedovede představit, kolik lidí za sebou táhnu a nemůžu je teď nechat na holičkách. I kdybych se měla zbavovat nějakých svých majetků, tak to udělám. Sama o sebe se nebojím, bojím se o lidi okolo,“ dodala Bílá.

Já se pořád usmívám, a tak mi nikdo nenadává

Každé ráno se prý probudí, přečte si zprávy a zkontroluje „karty, které jí zbyly a se kterými bude hrát“. Koncerty má sice naplánované na rok dopředu, musí je ale posunout ještě dál. Stejně tak se musí přizpůsobit v divadle.

„Máme hodné fandy, nikdo se nerozčiluje. Já se taky pořád usmívám, že ono se prý na mě nedá moc nadávat. Maximálně na těch sociálních sítích si někdo rýpne a já jsem se rozhodla, že to budu vymazávat. Když někdo pomluví někoho jiného u mě doma, to mažu nebo si blokuju,“ přiznala.

Zároveň se Bílá svěřila, že i když na to nevypadá, dokáže se rozčílit a případně rozvázat vztahy. „Dovedu i seknout, když to přeťápnou. Musím mít k tomu velký důvod. Většinou se to týká mojí práce, když mi ji někdo překazí, tak jsem dvanáctihlavá saň. Mě ztratit trvá dlouho, ale když to někdo přeťápne, tak to umím střihnout,“ prohlásila.

V nové knize vzpomíná i na to, jak ji drželi dva dny v bytě

Pár takových střihů zmiňuje dvacetinásobná slavice i ve své nové knize, která mapuje zhruba posledních 15 let jejího osobního a tvůrčího života. Vzpomíná mimo jiné na Karla Gotta, Jiřinu Jiráskovou, na odchod milované maminky i na to, jak se po čase potkala s člověkem, který ji proti její vůli dva dny držel ve svém bytě.

„Na žádné knize jsem se tak nenadřela. Už jsem myslela, že ji vyhodím z okna, ty týdny dokončovacích prací byly šílené. Píšu to tak, že to neuráží, a jestli jo, tak sorry. Není to konfliktní, ale říkám tam pravdu, která je možná nepopulární. Mám z toho radost,“ popsala.

Hnacím motorem je pro Lucii humor a tím ji dennodenně zásobuje i její partner Radek Filipi. Třeba ho napadlo, že udělá se zpěvačkou, která je momentálně v roli spisovatelky, rozhovor. „Já miluju svého partnera už několik let a teď víc než kdy jindy, pomáhá mi v tomhle období svým humorem, to jsou jeho ‚radkoviny‘, legrácky, pořád něco vymýšlí. Můj táta totiž vždycky měl smysl pro humor a pořád má a já jsem si takového chlapa přála,“ uzavřela Bílá.

Tagy: