Ze svobody se dlouho neradoval. Sotva muž vyšel z vězení, sebrala ho zásahovka

Ilustrační foto Policie ČR

Poměrně kuriózní případ řeší jičínská kriminálka. Hlavním aktérem je pětadvacetiletý muž, který si odseděl trest ve Valdicích. Jenže jen co vyšel branou vězení, hned ho zase sebrala zásahová jednotka.

Pětadvacetiletý muž má v rejstříku už sedm zářezů. Naposledy byl za mřížemi kvůli napadení úřední osoby a výtržnictví. Trest si odpykal a byl před pár dny z vězení propuštěn. Svobody si ale moc neužil. Přímo před východem z Valtické věznice na něj čekala zásahovka, která ho odvezla rovnou na policejní stanici.

Důvod proč zase rychle skončil v poutech byl jednoduchý, ani ve věznici se podle vyšetřovatelů nepolepšil. „Měl udělat díru do koupelnových dveří a s žiletkou v ruce vyhrožovat dozorcům podříznutím,“ uvedla mluvčí královehradecké policie Eliška Majerová.

Muži hrozí dalších šest let za mřížemi

„V listopadu loňského roku měl ve Valdické věznici nejprve poničit majetek, následně měl dozorcům sdělit, že má v ruce žiletku, že je podřízne. Muž se měl následně otočit a zaútočit na dozorce, kterého měl opakovaně udeřit do obličeje,“ doplnila mluvčí vězeňské služby Markéta Prunerová.

Dalšímu násilí a naplnění hrozby zabránili duchapřítomní kolegové napadeného dozorce, kteří muže zpacifikovali. „Co se týká Valdické věznice, tak za posledních 10 let došlo ke třem takovým případům, kdy byl propuštěný vězeň následně zase vzat do vazby,“ informovala Prunerová.

„Jičínští kriminalisté obvinili 25letého muže ze zločinu násilí proti úřední osobě ve stádiu pokusu a přečinu vyhrožování,“ uzavřela Majerová s tím, že pokud mu soud vinu prokáže, muže se sem muž vrátit a to až na šest let.

Tagy:
násilí věznice napadení výhružky recidivista Vězeňská služba České republiky Valdice (věznice)