Nedovoluj si na brankáře, chlape. Chuligánovi, se kterým zametl gólman, naložili i fanoušci

K velmi špatnému rozhodnutí došel fotbalový fanoušek hlásící se k PSV Eindhoven. V domácí odvetě play-off Evropské ligy proti španělské Seville vběhl na trávník s cílem napadnout hostujícího gólmana Marka Dmitroviče. Výtržnost bude mít pro něj zřejmě nepříjemné důsledky a k tomu si ještě uřízl pořádnou ostudu. Statný brankář původem ze Srbska totiž vetřelci nedal šanci.

Takový typ incidentu se na fotbalových trávnících vidí zřídka. Vetřelci na hrací ploše sice nejsou výjimkou, ale většinou jen chtějí před zraky často desetitisíců lidí přímo na stadionu nasbírat co nejvíce sekund, než je lapí pořadatelská služba.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vetřelci na fotbalových trávnících: Ukázali nahé tělo, přinesli pouta nebo přiletěli

Mladík patřící do tábora nizozemského PSV byl z jiného těsta. Jeho tým sice v odvetě proti Seville vyhrál 2:0, nicméně vzhledem k výsledku z prvního zápasu hraném ve Španělsku Eindhovenu postup unikl. A tak se přibližně dvacátník v kapuci vydal v samotném závěru cestou skandálu. Po vpádu na plochu si to namířil k brankáři hostů Marku Dmitrovičovi.

Jedenatřicetiletý a 194 centimetrů vysoký gólman se ale výrazně menšího chuligána nezaklekl. Necouvl ani o krok. První ránu sice schytal srbský strážce brány, ale bleskurychle přešel do útoku a povalil fanouška na zem, kde ho dál pacifikoval. Brzy přiběhli hráči Eindhovenu i Sevilly, kteří Dmitrovičovi pomohli v „úklidu“. Až pak se dostavili pořadatelé.

„Přiběhl, pak do mě zezadu strčil a snažil se mě udeřit. Možná byl naštvaný kvůli výsledku svého týmu a také si dovedu představit, že byl trochu blázen nebo opilý. Strčil do mě a já ho zastavil, dokud nepřiběhla ochranka,“ vykládal Dmitrovič v rozhovoru po utkání.

Měl šrámy na krku, ukázal i škrábanec na nosu. „Opravdu jsem ho chtěl udeřit, nikdy v životě jsem však nikoho neuhodil. Ale umím se bránit. Jsem rád, že jsem si uvědomil, kde přesně je, a že jsem ho utnul. Pokud mě někdo napadne, budu se bránit,“ pokračoval „zápasník“ z postupujícího týmu.

Fanoušci z celého světa pak potupeného fandu pořádně sepsuli. Jeden z nich připomněl, že ignoroval nepsané pravidlo, podle kterého je na hřišti gólman chráněnou osobou číslo 1. „No tak, chlape. Nemůžeš si dovolovat na brankáře.“ Jiný internetový glosátor připomněl, že si vetřelec zvolil nejhorší možnou oběť. „Ze všech hráčů na hřišti si vybere toho nejsilnějšího,“ nechápal. Další vytáhl stereotyp o drsných chlapech z Balkánu. „Nikdy si nezahrávej se Srbem,“ napsal.

Objevil se také názor, že na celé planetě není fotbalový fanoušek, který by se aktuálně cítil hůř.

Tagy:
Španělsko Srbsko Balkán fanoušek fotbal sport Evropská liga hřiště fotbalové hřiště Evropská liga UEFA PSV Eindhoven Sevilla FC chuligán Marko Dmitrovič