Raketový útok na Lvov. Městem v noci otřásla série explozí, lidé museli do krytů

Rusko proti Ukrajině používá také raketový systém Iskander (25. 4.)

V západoukrajinském městě Lvov byla v noci na úterý slyšet série explozí. Informovaly o tom agentury Reuters a stanice CNN. Zatím nejsou informace o případných obětech. Gubernátor Lvovské oblasti Maksym Kozyckyj podle CNN uvedl, že ruské invazní jednotky raketovými údery cílily na ukrajinskou vojenskou základnu nedaleko polských hranic v Javorivu. Na telegramu poděkoval za práci protivzdušné obraně.

Podle některých zpráv bylo ve Lvově slyšet v rychlém sledu po sobě osm až deset výbuchů, popsala agentura Reuters. Krátce před explozemi se městem rozezněly varovné sirény, píše CNN, podle níž výbuchy zahřměly městem asi 45 minut po půlnoci místního času, tedy asi 15 minut před půlnocí SELČ.

Podle ruskojazyčného webu stanice BBC byl ve městě vyhlášen letecký poplach a úřady vyzvaly obyvatele, aby se schovali v krytech. Jinak toho podle BBC není o explozích mnoho známo. Starosta Lvova Andrij Sadovyj sdělil, že nemá potvrzené informace o tom, že by město zasáhly rakety.

Lvov a jeho okolí byly podle CNN od začátku ruské invaze zasaženy několikrát. Při útoku na vojenskou základnu v Javorivu zemřelo v polovině března přes 30 lidí.

Tagy:
armáda rakety CNN útok Ukrajina Volodymyr Zelenskyj Rusko Lvov ostřelování