Zemřel autor hitu Cha Cha Slide. Legendární píseň znovu zpopularizovaly výzvy na TikToku

Autor chytlavé písně Cha Cha Slide DJ Casper prohrál dlouhý boj s rakovinou jater a ledvin, informovala stanice ABC Chicago. Hudebník zemřel v pondělí po sedmi letech od určení zlověstné diagnózy. Bylo mu 58 let. Jeho nejznámější hit z přelomu tisíciletí zaznamenal v poslední době obnovený zájem díky virálním tanečním výzvám na sociální síti TikTok. Umělec se nedávno objevil i na televizních obrazovkách v seriálu z vězeňského prostředí Orange Is the New Black, v Česku známého také jako Holky za mřížemi.

Světoznámý hudebník z Chicaga zemřel v pondělí ve věku 58 let, informovala místní stanice ABC s odkazem na jeho manželku Kim. „Byl to štědrý a upřímný muž orientovaný na rodinu. Miloval Chicago celým svým srdcem. Bude nám moc chybět,“ napsala ve vyjádření.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fanoušci seriálu Perníkový táta v slzách. Zemřel představitel Hectora se zvonečkem

DJ Casper, přezdívaný též jako Mr. C the Slide Man, zanechal již dříve svým fanouškům silný a povznášející vzkaz: „Každému, kdo si prochází rakovinou – pamatujte, že vy máte rakovinu, rakovina nemá vás. Tak i dál dělejte Cha Cha Slide.“

Ikonická píseň, ve které zesnulý DJ dává posluchačům pokyny k různým tanečním pohybům, zažila v posledních letech nový boom díky sociální síti TikTok. Krátká videa, na kterých lidé tančí do rytmu Cha Cha Slide, zaznamenala i desítky milionů zhlédnutí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Publicista o Sinéad OʼConnorové: Měla jeden hit, ostatní písně vyhořely. Matka ji tyranizovala

Tagy: