Fanoušci seriálu Perníkový táta v slzách. Zemřel představitel Hectora se zvonečkem

Ve věku 83 let zemřel americký herec Mark Margolis. O smutné zprávě informoval web The Sun. Příčinou smrti měla být nespecifikovaná nemoc. Margolis se proslavil především díky seriálům Perníkový táta (Breaking Bad) a Volejte Saulovi (Better Call Saul), v nichž si zahrál roli Hectora Salamanci – člena mexického kartelu i bezcitného zločince, který byl upoután na invalidní vozík a komunikoval pomocí cinkání na zvoneček.

Jedno cinknutí znamenalo ano, žádná reakce znamenala ne. Přesně tak komunikovala postava jménem Hector Salamanca, která se objevuje v kultovních seriálech Perníkový táta a Volejte Saulovi.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Filmový svět v šoku. Zemřel herec ze seriálu Perníkový táta, bylo mu 52 let

V pátek se bohužel objevila velmi smutná zpráva. Mark Margolis, který roli Hectora ztvárnil, zemřel ve čtvrtek kvůli nespecifikované krátké nemoci, informoval podle webu The Sun hercův syn. Margolis se narodil 26. listopadu 1939, dožil se tak 83 let. Díky seriálu Perníkový táta byl nominován na několik prestižních cen včetně Emmy.

Margolis si za svou kariéru zahrál také v mnoha známých filmech. Po boku Ala Pacina se objevil ve filmu Zjizvená tvář (1983). Diváci ho mohli vidět také v Requiemu za sen (2000) či Sbohem, baby (2007).

Tagy: