Hollywood truchlí: Zemřel herecký idol James Darren. Režíroval i Beverly Hills 90210

Ve věku 88 let zemřel někdejší idol teenagerů a popový zpěvák James Darren. Spolu se Sandrou Dee proslul především jako charismatický interpret hitu Gidget, který v šedesátých letech minulého století rozpoutal surfařskou mánii. Darren zemřel ve spánku v losangeleské nemocnici. Deníku The Hollywood Reporter to potvrdil jeho syn Jim Moret.

Herec měl v nemocnici podstoupit výměnu aortální chlopně, byl však na operaci příliš slabý. „Byl jsem přesvědčen, že to zvládne,“ řekl jeho syn deníku The Hollywood Reporter, „Byl tak v pohodě. Vždycky byl v pohodě,“ dodal.

ČTĚTE TAKÉ: Marek Němec se zasnoubil. Řekla ano, pochlubila se hvězda seriálu ZOO a ukázala i prstýnek

Darrenova kariéra odstartovala v padesátých letech, kdy se proslavil rolí surfaře Moondoggieho ve filmové sérii Gidget. Díky ní se stal hvězdou a symbolem surfování.

Zářil také na televizních obrazovkách – objevil se například v populárních seriálech jako T.J. Hooker a Star Trek: Stanice Deep Space Nine, kde si zahrál roli charismatického Vice Fontaina.

Později se začal věnovat režii, spolupracoval na pořadech jako Melrose Place a Beverly Hills 90210, uvedl deník Deadline.

Vedle své herecké kariéry se prosadil také jako zpěvák, jeho hity jako Goodbye Cruel World a Her Royal Majesty pouštěla rádia po celé Americe.

Po smrti mu vzdala hold řada osobností. Dcera zpěváka Franka Sinatry, Nancy, na Instagramu napsala: „Zemřel jeden z mých nejmilejších a nejbližších přátel na celém světě. Přeji mu rychlou a krásnou cestu vesmírem i mimo něj. Hodně štěstí, sladký Jimmy. Mé srdce je rozervané, ale plné lásky.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Nemoci jsem ukázala, kdo je tady pankáč, říká Slováčková. Věk už mě vůbec netrápí

Tagy:
Hollywood zpěvák USA herec kultura idol Showtime film James Darren seriál Nancy Sinatra