Zemřel slavný český fotbalista Martin Pěnička. Semifinalistovi Poháru UEFA bylo 53 let

Ve věku 53 let zemřel český fotbalista Martin Pěnička. Během své kariéry vystřídal několik tuzemských klubů, zahrál si také v belgickém Lokerenu. S pražskou Slavií v roce 1996 vybojoval ligový titul.

„Podle dobře informovaných zdrojů zemřel ve věku 53 let Martin Pěnička, bývalý fotbalový obránce mistrovské Slavie z roku 1996 a semifinalista Poháru UEFA 1996, který pak od roku 1997 mimo jiné působil i v belgickém Lokerenu,“ informoval na Facebooku šéfredaktor časopisu Hattrick Pavel Procházka. Později smutnou zprávu potvrdila i Slavia na svém webu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Horlivý fanoušek málem zbořil a zranil Ronalda. Hvězda na poslední chvíli uskočila

Pěnička hrál také za Slovan Liberec, FC Union Cheb, FK Pardubice, FK Mladá Boleslav, Stavo Artikel Brno a FC Chomutov. Za pražskou Slavii nastoupil v evropských pohárech do 16 zápasů, ve kterých vstřelil 3 góly. V roce 1996 vybojoval se Slavií ligový titul. V tuzemské nejvyšší soutěži nastoupil do 226 utkání a dal 26 gólů.

Jeho bratrem je bývalý fotbalista Pavel Pěnička, který hrál například za Slovan Liberec, FK Jablonec nebo SK Dynamo České Budějovice. V lize nastoupil v 237 utkáních a dal 29 gólů.

„Upřímnou soustrast všem pozůstalým. Čest jeho památce!“ uvedla Slavia.

Tagy: