Zemřel legendární zpěvák Toby Keith, podlehl zákeřné nemoci. Bojoval s grácií, truchlí rodina

Fanoušky hudebního žánru country zasáhla smutná zpráva o odchodu Tobyho Keitha. Legendární zpěvák, který bojoval se zákeřnou rakovinou, zemřel ve věku 62 let. Smutná zpráva byla oznámena prostřednictvím jeho oficiálního profilu na sociální síti.

„Toby Keith odešel pokojně včera v noci 5. února. Byl obklopen milující rodinou. Bojoval s grácií a odvahou,“ píše se v oficiálním prohlášení na platformě Instagram. Rodina doplnila, že prosí veřejnost o respektování soukromí.

Americký zpěvák v minulosti informoval, že mu v roce 2021 byla diagnostikována rakovina žaludku. Podle webu BBC hovořil o nemoci jako o vysilující. Keith, který zesnul ve věku 62 let, po sobě zanechal manželku Triciu Lucusovou a tři děti – dcery Shelley Covel Rowlandovou, Krystal Keithovou a syna Stelena. Po muzikantovi zůstaly také čtyři vnoučata.

Nad jeho ztrátou truchlí tisíce fanoušků, ale i řada kolegů. „Bůh žehnej tobě i tvé rodině. Těžko si lze představit Ameriku bez Tobyho Keitha,“ napsal kolega zpěvák Randy Houser.

Smutná zpráva o Keithově odchodu zasáhla také amerického profesionálního golfistu Johna Dalyho. „Moje srdce je zlomené. Jeden z mých nejlepších přátel odešel kvůli této nemoci. Odpočívej v pokoji,“ napsal Daly.

Během své více než třicetileté kariéry vydal Toby Keith hity jako jsou například Who's Your Daddy a Made in America. Hudebník, kterého na Instagramu sleduje přes milion fanoušků, prodal více než 40 milionů desek, připomněl britský deník Daily Mail. Videoklip k písničce As Good As I Once Was posbíral na platformě YouTube přes 145 milionů zhlédnutí.

Tagy: