Zemřel nejstarší český klaun Bohumil Janeček. V cirkuse Alex vystupoval i v 80 letech

Ve věku 92 let zemřel nejstarší český klaun Bohumil Janeček. V cirkusovém prostředí se pohyboval celý život a s cirkusem Alex vystupoval i v pokročilém věku. Zprávu o jeho úmrtí sdělila jeho dcera Andrea Berousková na sociální síti.

„Se zlomeným srdcem se chci rozloučit s milovaným tatínkem. Děkuji ti za vše, co jsi pro mě udělal a za to, že jsi byl nejlepším otcem, kterého jsem si mohla kdy přát,“ napsala Andrea Berousková na Facebooku a poprosila ho, aby „mamince dal v nebi velké objetí a dával na sebe pozor“.

Bohumil Janeček působil v cirkusovém prostředí téměř celý svůj život a vystupoval v něm i ve svých 80 letech. „V cirkusu jsem se doslova narodil a mým krédem je, že cirkus je věčný. Vždycky tady byl, je a bude,“ řekl před lety Janeček Moravskoslezskému deníku.

With a broken heart i want to say goodbye to my beloved Daddy ❤️ who passed away yesterday 🕊 Thank you papa for...

Posted by Andrea Berousek on Thursday, February 4, 2021

Jeho rodina se s ním naposledy rozloučila v pátek 19. února v Ústřední obřadní síni v Praze na Olšanech. „Tvoje krásná duše zůstane v našich srdcích navždy, nebe má dalšího anděla,“ napsala na závěr jeho dcera. Janeček zemřel 4. února 2021.

Tagy: