Zemřela hvězda seriálu Beverly Hills 90210. Herec Pryor zazářil i ve filmu Riskantní podnik

Ve věku 89 let zemřel herec Nicholas Pryor. Jeho nejznámější rolí byla postava Mr. Goodsona, otce Toma Cruise ve filmu Riskantní podnik. Mnozí diváci si ho ale mohou pamatovat také z kultovní komedie Připoutejte se, prosím! či z populárního seriálu Beverly Hills 90210. O jeho smrti informoval na Instagramu jeho kolega Jon Lindstrom.

„Bohužel musím oznámit, že nás opustil velikán Nicholas Pryor. Nick byl výjimečný herec a ještě lepší přítel. Zemřel 7. října 2024 obklopen svou milující rodinou,“ uvedl Lindstrom ve svém příspěvku na Instagramu a vzdal herci hold. „Byl mým mentorem, důvěrníkem a v mnohém také otcovskou postavou. Navíc patřil k nejzábavnějším lidem, jaké jsem kdy poznal. Čas s ním, nad lahví dobrého vína a skvělým jídlem, byl vždy zážitkem,“ dodal herec.

Nicholas Pryor, vlastním jménem Nicholas David Probst, se narodil 28. ledna 1935 v Baltimoru. Během svého téměř sedmdesátileté kariéry získal uznání napříč filmovým a televizním průmyslem.

ČTĚTE TAKÉ: Ostré spory u Schumacherových. Synovec jezdce F1 viní matku z tyranie, ta čelí výhrůžkám smrtí

Začínal v 50. letech na Broadwayi, odkud postupně přešel k televizi a filmu. Během své kariéry se objevil v mnoha oblíbených seriálech, jako například Beverly Hills 90210, M*A*S*H, Doktorka Quinnová a To je vražda, napsala.

Mezi jeho filmové úspěchy patřily vedle Riskantního podniku i role ve filmu Feťáci, v němž ztvárnil otce Roberta Downeyho Jr., v hororu Damien: Omen II. či snímku Protiúder po boku Arnolda Schwarzeneggera.

Pryor po sobě zanechal svou čtvrtou manželku, herečku Christine Belfordovou, dceru a dvě vnoučata.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Je to lepší než předtím. Každý se ptá, zda pípám, žertuje Mirai po operaci čelisti

Tagy:
lidé Tom Cruise soap opera Beverly Hills 90210 herec kultura Showtime film seriál Nicholas Pryor Riskantní podnik