Ostré spory u Schumacherových. Synovec jezdce F1 viní matku z tyranie, ta čelí výhrůžkám smrtí

Rodinu legendy Formule 1 Michaela Schumachera trápí spory. Synovec bývalého závodníka David se na sociálních sítích svěřil, že členové bojovali s psychickými nemocemi, domácím násilím a on sám s enormním tlakem ze strany matky Cory, tehdejší manželky Schumacherova bratra Ralfa. Nepříjemný byl prý i neklidný rozvod rodičů. Nyní od Cory obdržel právnickou výzvu, ta zase údajně čelí výhrůžkám smrtí. Informoval o tom twitterový účet Formula Nerds.

„Nechtěl jsem mluvit o rodinných záležitostech na sociálních sítích, jelikož tyto věci nemají ve veřejném prostoru co dělat. Bohužel, má matka to vnímá jinak,“ napsal na Instagram syn Ralfa Schumachera, který stejně jako Michael závodil ve Formuli 1.

K TÉMATU: Co zaznělo o Schumacherovi? Bratr Ralf popsal chod rodiny, blízká zmínila komunikaci očima

„Chci jen žít v klidu a dosáhnout svých cílů, aniž by se mě lidé neustále ptali na obvinění, která proti mně a mému otci vznesla má matka,“ zveřejnil fotografie prohlášení účet Formula Nerds. Člen slavné závodnické rodiny je totiž na svém účtu nedlouho po zveřejnění smazal.

„Co si pamatuji, máma trpěla psychickými problémy. Když mi bylo asi pět let, chtěla mě vzít do auta a najet do stromu. V blízkosti byl naštěstí rodinný přítel, který schoval všechny klíčky od vozů,“ vzpomínal na nepříjemné chvíle v dětství. Podle svých slov rovněž zůstal jako třináctiletý sám přes noc na pokoji během dovolené, jelikož Coru museli hospitalizovat lékaři v souvislosti s nervovým zhroucením.

„Když se v roce 2015 rodiče rozvedli, máma mi vyhrožovala, že pokud s ní nezůstanu, zničí můj životní sen stát se závodníkem. Řekla k tomu, že mi nepodepíše nutné dokumenty ohledně střídavé péče,“ obvinil Coru její syn.

David nechtěl žít v prostředí, kde „se pořád mluvilo o tom, jak špatný otec Ralf je“. „Jednou mě dokonce plánovala proti mé vůli od táty odvézt. Jenže situace se vyostřila – museli jsme zavolat policii, protože máma tátu neustále mlátila,“ popsal nepříjemné střípky vzpomínek.

Mladý závodník dal své matce prý několik šancí, ovšem vždy bezvýsledně. „Mnohočetná obvinění na adresu mého otce z toho, že se proti ní spiknul a pomlouvá ji, nejsou založena na pravdě. Táta vždycky chtěl, abych měl s oběma rodiči dobrý vztah. Byl to právě on, kdo mě přesvědčoval, abych s ní znovu promluvil,“ hájí otce.

„Její nynější chování považuji za naprostou drzost, vždyť rodiče jsou od sebe už devět let! Prosím, nech nás konečně na pokoji a žít naše životy – my tě určitě necháme taky,“ uzavřel David příspěvek.

Krátce poté se mu ozval advokát Cory. Svědectví tak musel kvůli hrozícím právním krokům stáhnout ze svého účtu. „Jestliže je pravda bolestivá, musíte bohužel vlastnímu synovi poslat dopis od právníka,“ pronesl syn Ralfa Schumachera.

Cora v pondělí oznámila, že se hodlá na nějakou dobu stáhnout ze sociálních sítí. „Rozhodla jsem se tak kvůli nenávistným zprávám, které mi po prohlášení mého syna chodí, a to včetně výhrůžek smrtí i výzev k sebevraždě,“ cituje její slova web stern.de.

David podpořil otce i v coming outu

Bývalý závodník Formule 1 Ralf Schumacher v polovině letošního července veřejně ohlásil, že je homosexuál. „Jsem velmi rád, že jsi konečně našel někoho, s kým se opravdu cítíš pohodlně a bezpečně. Stoprocentně za tebou stojím, tati,“ okomentoval David fotografii Ralfa s přítelem Étiennem, která byla součástí oznámení.

Cora poté prohlásila, že se v souvislosti s tím „cítí využita“. Pro německý web Der Spiegel v srpnu uvedla, že pro ni zpráva byla „jako rána do srdce“ a že o vztahu svého exmanžela neměla tušení. Ralf ale zveřejnil komunikaci, v níž gratulovala Étiennovi k údajné svatbě – chtěl tak prokázat, že o jeho vztahu věděla.

„Nenávistná kampaň, která je namířena proti mně, je velmi nepříjemná,“ řekla tehdy a současně i smazala svůj účet na platformě OnlyFans.

Před týdnem se po celém světě mluvilo o zdravotním stavu Michaela Schumachera. Německá média totiž uvedla, že se od své nehody v prosinci 2013 poprvé ukázal ve větší společnosti mimo svůj domov. Na Mallorce se v rodinném sídle vdávala jeho dcera Gina-Maria Schumacherová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Dojemné gesto Espanyolu. Tým s Králem vyběhl na hřiště se psy z útulku, hledá pro ně domov

Tagy: