Zemřel slavný „Golem“, bylo mu 36. Svět udivoval obřími svaly, dlouho žil v Česku

Říkalo se mu „Golem“, a když se podíváte na jeho fotky, zjistíte proč. Illia Yefimchyk, který dlouho žil v Česku, proslul obřími svaly a tělesnou konstitucí, kvůli nimž se mu přezdívalo také „Mutant“. Ve středu se začala šířit zpráva, že původem běloruský kulturista ve 36 letech zemřel. Informoval o tom web Muscle and Fitness.

Při výšce 185 centimetrů vážil přes 160 kilogramů a celý svět udivoval obvodem svých bicepsů, jenž dosahoval až 65 centimetrů. Illia Yefimchyk proslul svým extrémním fitness lifestylem, který předával divákům svých videí po celé planetě. O jeho skonu informoval web Muscle and Fitness.

ČTĚTE TAKÉ: Konec po 1. kole. Starosta Novotný vyhrál v Clashi boxerskou frašku nad netrénovaným Godlou

Dlouhou dobu přitom „Golem“ žil v Česku, kam podle webu Ronnie.cz v roce 2014 doputoval z Běloruska za studiem. Yefimchykova mezinárodní proslulost vystřelila v roce 2020, kdy začal spolupracovat s americkou značkou 5% Nutrition a přestěhoval se do Ameriky.

Se známou firmou se nakonec rozešel, ale pokračoval v dráze „fitness influencera“. Představil také vlastní řadu doplňků výživy či oblečení, ale nevyhýbal se ani rozebírání kontroverzních témat, jako je používání zakázaných látek v kulturistice či zdravotním rizikům.

Yefimchyk se pak vrátil zpět do Česka, podle Ronnie.cz byl 6. září převezen do nemocnice se zástavou srdce, po níž mu následně odumřel mozek. Bylo mu pouhých 36 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vnímám se jako herec v negativní roli, tvrdí Bejr. Když mě lidi mají za magora, uspěl jsem

Tagy: