Vnímám se jako herec v negativní roli, tvrdí Bejr. Když mě lidi mají za magora, uspěl jsem

Aleš Psychopat Bejr během interview na CNN Prima NEWS

Bejr: Když si lidi myslí, že jsem magor, tak jsem odvedl dobrou práci

Je to opravdu takový blázen? Přesně to napadne asi každého, kdo si poprvé všimne Aleše „Psychopata“ Bejra. Dělá pro svou negativní pověst maximum. Rozbíjí věci, nadává, během vteřiny brunátní a vyhrožuje. Není nebezpečný, jak se může zdát. V zápase s Jaromírem Soukupem na turnaji Clash of the Stars chtěl být ale skutečně zlý. „Už jsem viděl ty články: Poprava pana Barrandova, stříkala z něj krev,“ říká Bejr v interview na CNN Prima NEWS. Proč to dělá? Prý pro rodinu.

V rámci prakticky všech vystoupení před turnajem Clash of the Stars 7, kde se utkal v hlavním zápase s Jaromírem Soukupem, měl na sobě svěrací kazajku. Aleš Bejr říká, že to nebylo hrané, chtěli to tak organizátoři. Ale je opravdu takový případ pro psychiatra? Správná odpověď nejspíš zní: Někdy ano.

ČTĚTE TAKÉ: Podívejte se na podivný zápas Soukup vs. Bejr. Bijec Vémola věděl předem, jak to dopadne

„Nicméně můj plán do zápasu byl takový, že jsem mu hlavičkami chtěl zlomit nos. To jsem prostě chtěl a plánoval. Předpokládal jsem, že se to povede a bude mu téct krev. A na základě toho bych hnedka vyzval Lesíčka (Tomáš Linh Le Sy, promotér Clash of the Stars, pozn. red.),“ prozrazuje proslulý provokatér. „Měl jsem v plánu, že zaútočím, natlačím ho na pletivo, zaklinčuju ho a raz, dva, tři (naznačuje údery hlavou) a je to vyřešené. Už jsem viděl ty články: Poprava pana Barrandova, stříkala z něj krev. Na základě toho by to Le Sy musel přijmout. Řekl bych: Pomsti Jaromíra, pojď se mnou do osmičky,“ říká Bejr. Plán mu ale nevyšel, prohrál kvůli diskvalifikaci za nefér chování.

Bezdomovec v drahém hotelu

Za svou youtuberskou kariéru už se na sebe snažil strhnout pozornost lecčíms. Například hodně kontroverzními videi s bezdomovci. „Když jsem s bezdomovcem v pětihvězdičkovém hotelu, on tam chlastá, dělá tam zle, tak to mi ještě přijde v rámci show O.K.,“ myslí si.

Původně chtěl prý podobným lidem opravdu pomáhat, ale pochopil, že to prakticky není možné. „Zjistil jsem, že jim pomoct nejde. Za tu dobu jsem dostal jednoho člověka z ulice. Jednoho. A znal jsem jich třeba čtyřicet. A jen jeden se chytil,“ vysvětluje.

V minulosti dokonce nabídl lidem bez domova i svůj byt. „Z pod mostu jsem ho vzal k sobě do bytu, ještě s jednou bezdomovkyní. Zkoušel jsem, jestli se dostanou normálně do reálného života. Budou normálně žít, pracovat, vařit si, všechno. On šel i do práce, měsíc pracoval. Ale potřeboval jen přečkat zimu,“ vzpomíná Bejr. „Takže mi pak řekl, že tam nechce být, je to pro něj zlatá klec a skončil na ulici. Ale tehdy to mělo obrovskou sledovanost, protože to lidi zajímalo. Mě to samotného zajímalo. Jestli se může do normálního života dostat člověk, který žil dvacet pět let na ulici. Tohle nevyšlo.“

Zmiňovaná videa s bezdomovci jsou většinou jen pro silné povahy a milovníky opravdu podivného humoru. Jejich tvůrce ovšem tvrdí, že on sám je jiný, než se může zdát. „Kdo mě zná zblízka, tak ví, že je to show.“

Povětšinou je tedy hrou i jeho vystupování vůči soupeři před zápasem. V případě souboje s kontroverzním kulturistou Filipem Grznárem to ale bylo jiné. Ten měl totiž v té době za sebou kauzu, kdy v jednom videu na sociálních sítích zmiňoval, že by si přál v Česku válku jako na Ukrajině. A to prý Bejra opravdu naštvalo.

„Moje žena je Ukajinka, půlku rodiny mám tam. Žena má na Ukrajině například sestřenku, bombarduje se tam, jsou schovaní v nějakém sklepení,“ vzpomíná Bejr. „Jednou vypadl signál a dva dny ji neviděla, takže brečela celý den a noc. To prohlášení, které udělal Filip… Nevím, jestli měl v sobě nějaký fet, ale tohle je za hranou. Doma mi brečí žena a on řekne tohle. Sama z toho byla úplně vyřízená. Ty emoce pak nebyly hrané.“

Úspěšná hra na blázna

Kontroverzní hvězda Clash of the Stars má ale za sebou i dlouhodobou práci v bezpečnostní agentuře. A například v roce 2016 Bejr obdržel i ocenění od města Pardubice za dopadení vraha.

Má tedy hru na „Psyhopata“ vůbec zapotřebí?

„Manželka z toho byla ze začátku rozčarovaná, přešlá. Pak jsem jí ale vysvětlil, že je to show, kontroverze. Jsem možná asi jediný v České republice, že jo? A co nám to přináší?“ ptá se s pousmáním. „Já nepotřebuju peníze. Dělám všechno pro rodinu, aby se měly (dcera a žena) dobře. Teď jsou v Egyptě. A já, až tam poletím, tak pak udělám stream. Koupím si šáňo, doutník a budu se smát lidem z moře s mou rodinou. Kdo pak vyhrál?“

Své vystupování na veřejnosti tak vysvětluje prakticky: „Můžu říct, že když je to uvěřitelné a lidi si vážně myslí, že jsem takový magor, tak jsem to udělal dobře. Je mým cílem to tak udělat,“ komentuje Bejr.

Tagy: