Zemřela dětská hvězda ze zlaté éry Hollywoodu. Hickman zářil po boku Fondy, randil s Taylorovou

Ve věku 92 let zemřel americký herec a producent Darryl Hickman. Ve 30. letech 20. století patřil mezi nejpopulárnější dětské hvězdy. Zazářil ve filmové adaptaci knihy Johna Steinbecka Hrozny hněvu či v thrilleru Smrtelný hřích, informoval deník Deadline.

Podle informací zveřejněných rodinou zemřel herec 22. května. Co bylo příčinou smrti, jeho blízcí neuvedli, píše deník Deadline.

ČTĚTE TAKÉ: Dcera Eminema se vdala za školní lásku. Rapper se poprvé usmál až při tanci s nevěstou

Hickman se narodil 28. července 1931 v Hollywoodu v Kalifornii do rodiny, která měla blízko k zábavnímu průmyslu. On i jeho mladší bratr Dwayne se velmi brzy začali věnovat herectví.

Jeho první film byl The Prisoner of Zenda v roce 1937. Brzy se stal ale jedním z nejobsazovanějších dětských herců. Ve snímku Hrozny hněvu z roku 1940 se objevil po boku Henryho Fondy a Jane Darwellové, zazářil i ve filmu Setkáme se v St. Louis po boku Judy Garlandové. Další významné role měl například ve snímcích Smrtelný hřích či Podivná láska Marty Iversové. V době své největší slávy randil také s Elizabeth Taylorovou, informoval deník The Hollywood Reporter.

V roce 1951 krátce odešel ze světa slavných, aby vstoupil do kláštera, po necelých dvou měsících se ale vrátil zpět do Hollywoodu. S postupem času však rolí ubývalo. Během 50. let si vydělával na živobytí především hostováním v televizních pořadech. Po boku svého bratra si zahrál v oblíbeném seriálu stanice CBS The Many Loves of Dobie Gillis.

Kromě své herecké kariéry se Hickman věnoval produkci, psaní a také učil herectví. Byl producentem několika televizních pořadů a napsal řadu knih, včetně memoárů a příruček pro herce.

V roce 1960 se oženil s herečkou Pamelou Lincoln, se kterou se seznámil na natáčení hororu Vincenta Price Třaslavec. Měli spolu dva syny. Jejich manželství vydrželo do roku 1982. O tři roky později jejich syn Justin spáchal sebevraždu, bylo mu pouhých devatenáct let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zemřel herec a režisér Jan Kačer, bylo mu 87 let. Zazářil i v seriálu Rodinná pouta

Tagy:
smrt film úmrtí showbyznys herec kultura Hollywood Darryl Hickman