Zemřela Simona Postlerová. Oblíbenou herečku našli v jejím bytě na Vinohradech

Herečka Simona Postlerová zemřela nečekaně ve věku 59 let.

Zemřela Simona Postlerová

Ve věku 59 let zemřela herečka a dabérka Simona Postlerová. Smutnou zprávu oznámil Nadační fond Dvojka srdcem, jehož byla patronkou. Podle informací webu Blesk.cz zesnula herečka ve svém bytě na pražských Vinohradech. Policisté na místě potvrdili, že šlo o smrt bez cizího zavinění.

„S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu, že nás dnes (v neděli, pozn. red.) v noci navždy opustila divadelní, filmová a dabingová herečka a také od samého začátku patronka našeho nadačního fondu Simona Postlerová,“ uvedl na facebookových stránkách nadační fond se sídlem na pražských Vinohradech.

ČTĚTE TAKÉ: Když Simoně Postlerové umíral manžel, držela ho za ruku. Nemocný syn se bez ní neobešel

S hlubokým zármutkem jsme přijali zprávu, že nás dnes v noci navždy opustila divadelní, filmová a dabingová herečka a...

Posted by Nadační fond Dvojka srdcem on Sunday, May 5, 2024

Právě v této městské čtvrti herečka bydlela. Podle deníku Blesk dorazili policisté a záchranáři v neděli kolem jedné hodiny odpoledne k domu, kde se nachází i byt Postlerové. „Na uvedené adrese jsme zasahovali u přirozeného úmrtí  ženy, nejednalo se o smrt s cizím zaviněním,“ sdělil webu mluvčí pražské záchranky Richard Hrdina.

Na místo následně dorazil koroner i pohřební služba.

„Paní Postlerová byla naprosto výjimečnou ženou. Tolik lásky, péče, které uměla rozdat jiným, to se jen tak nevidělo. Mě to strašně mrzí a vyjadřuji upřímnou soustrast rodině, všem příbuzným a blízkým. Opravdu nás opustila výjimečná žena. Je to pro mě velká rána. Měla jsem ji opravdu velmi ráda,“ svěřila se pro CNN Prima NEWS Alexandra Udženija (ODS), iniciátorka založení Nadačního fondu Dvojka srdcem.

Odešla veliká žena

„Pomáhala nám na Praze 2, nezištně sama sebe rozdávala, aby pomohla ostatním. Nikdy na ni nezapomenu a budu na ni vzpomínat s úctou a láskou, jako na velikou ženu s velikým srdcem,“ dodala Udženija.

Postlerová byla skvělou dabérkou, svůj hlas propůjčila stovkám postav v nejrůznějších filmech. Zazářila nejen v seriálech jako Chlapci a chlapi, Cesty domů nebo Četnické humoresky, ale i v mnoha televizních inscenacích. Byla však především stálicí hereckého souboru Divadla na Vinohradech, kde získala angažmá v roce 1992.

Rodiče herečky pocházeli z filmového prostředí. Otec Alexandr Postler byl režisér a její matka Jana se věnovala herectví. I to ji přivedlo ke studiu na pražské DAMU.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kdyby jí Gott zvedl telefon, mohla Iveta Bartošová žít, tvrdí Michal Penk. Smrt na kolejích nebyla náhoda

Tagy: