Když Simoně Postlerové umíral manžel, držela ho za ruku. Nemocný syn se bez ní neobešel

Herečka Simona Postlerová s manželem Zdeňkem Hráškem v roce 2014

Zemřela Simona Postlerová

Zesnulá herečka Simona Postlerová, která zemřela nečekaně v neděli ve věku 59 let, neměla život jednoduchý. Před osmi lety se musela vyrovnat se ztrátou svého milovaného manžela, hudebníka Zdeňka Hráška, který zemřel v pouhých dvaašedesáti letech na rakovinu. Syn Damián navíc trpí Aspergerovým syndromem.

Herečka Simona Postlerová měla z manželství s hudebníkem Zdeňkem Hráškem dvě děti. Dceru Janu Magdalénu a syna Damiána. Vážná nemoc se u něj objevila během jeho dospívání.

„Můj syn je extrémně chytrý. Číst už začal v pěti letech, nejvíc ho bavily básničky a hodně poslouchal vážnou hudbu. I když strašně potichu, ale on ji vnímal. Okolo třinácti let se ale vše změnilo. Místo jedniček začal ze školy nosit pětky, přestal mluvit, byl apatický a jednou při snídani zkolaboval. Myslela jsem, že má infarkt, okamžitě ho převezli do motolské nemocnice. Nastal kolotoč psychiatrických a psychologických vyšetření, medikace a pobytů v bohnické psychiatrické léčebně,“ popisovala herečka před osmi lety v rozhovoru pro Radiožurnál.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Utajovaný bratr zesnulého Josefa Laufera se zabýval smrtí. Vyženěný syn se stal hercem

Jak vyšlo najevo, Damián trpí poruchou autistického spektra a má diagnostikovaný Aspergerův syndrom. „K tomu ale ještě jednu trochu horší psychiatrickou nemoc,“ uvedla Simona Postlerová, která se pro něj do poslední chvíle snažila být tou nejlepší matkou a pomáhat mu. Bez její pomoci se neobešel.

Manžel přišel o oko, poslední přání mu nemohla splnit

Také hereččin milovaný manžel bojoval s vážnými nemocemi. V roce 2006 u něj lékaři objevili rakovinu oka, které mu museli odstranit. Později onemocněl rakovinou jater, s níž statečně bojoval tři roky. V roce 2016 na ni zemřel.

Věděl, že umírá, a jeho přáním bylo zemřít doma. „Posledních pár hodin byl v nemocnici, protože upadl do kómatu. Mluvila jsem o tom se záchrankou, aby ho nechali doma, ale nešlo to. Oni to prostě museli udělat a odvézt ho. V nemocnici jsem byla u něj, Zdeňka jsem držela za ruku a modlila se,“ vzpomínala Simona Postlerová u Pokondrů ve vysílání Frekvence 1.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Život zesnulé herečky Hany Brejchové provázely vzestupy a pády

Tagy: