Zemřela hostivická babička, truchlí Jiří Strach. Lidé ji nedávno zahrnuli tisíci přáními

Hostivickou babičku si v úterý v tichu povolali do nebe. Tak o smrti 99leté Milady Badalové informoval režisér Jiří Strach, který se svou ženou osamělou seniorku pravidelně navštěvoval. Badalová zemřela jen den poté, co jí přišly tisíce blahopřání k narozeninám.

„Boží vůli nelze obehrát. Naši hostivickou babičku, paní Miladu Badalovou, si v úterý v noci v tichu povolali do nebe,“ informoval o odchodu paní Badalové režisér Jiří Strach. Poslední dny a týdny se prý seniorka pomaličku fyzicky horšila, ztrácela sílu i vůli dál žít.

Ještě předtím však zveřejnil její příběh a vyzval uživatele sociálních sítí k tomu, aby udělali hostivické babičce radost. „7. února jí bude úžasných 99 let, a tak nás s Magdi (Strachova manželka, pozn. red.) napadlo, že zkusíme dát dohromady co možná největší počet lidí, kteří jí pošlou narozeninovou pohlednici. Tu radost a úsměv na její dobré vrásčité tváři, co tím vyvoláte, za ni pak jistě dostanete odměnu v nebi,“ napsal na Facebook.

Milí přátelé, Boží vůli nelze obehrát. Naši hostivickou babičku, paní Miladu Badalovou, si dnes v noci v tichu povolali...

Posted by Jiří Strach on Tuesday, February 8, 2022

Seniorce v pondělí dorazilo nejméně 15 tisíc pohlednic, dopisů a balíčků, které dohromady vážily 80 kilogramů. Přání jí poslala například i herečka Jiřina Bohdalová. „A tak jsem si řekli, že desítky, stovky, možná tisíce pohlednic lásky i od úplně cizích lidí jí zase vrátí energii a chuť dát nakonec i tu stovku. Pánbůh se ale rozhodl jinak a vzal babičku k sobě, aby se zase mohla obejmout se svým synem,“ pokračoval. Jak informoval Pražský deník, Milada Badalová byla maminka někdejšího duchovního správce.

Milí přátelé, hostivické babičce Badalové je dnes krásných 99! ❤️ Květiny předány. První várka 15ti tisíc pohlednic,...

Posted by Jiří Strach on Monday, February 7, 2022

„Odešla radostná, i přes únavu se v pondělí usmívala a tiskla nám ruce. Protože byla obklopena tolika květinami, pohlednicemi, pozdravy a dárky od vás. Ještě v neděli stihla oslavit narozeniny s celou širší rodinou. Usnula klidná a šťastná,“ sdělil Strach. Dárky, které jí dobrovolníci poslali, poputují na charitu, sladkosti pak dětem do škol či dětských domovů.

K příspěvku, na který reagovaly tisíce lidí, dodal také dojemný citát. „Spěchejme milovat lidi, protože rychle odcházejí“. A v podobném duchu se nese i Strachovo přání. „Kéž by se tento nakonec smutný příběh stal inspirací, abychom nezapomínali na staroušky kolem nás. V rodinách, v okolí, kdekoli,“ dodal pro CNN Prima NEWS.

Tagy: