Zemřela legenda snookeru. „Drákula“ Reardon byl nejlepší, hodně mu dlužíme, truchlí jeho krajan

Legendární hráč snookeru Ray Reardon zemřel v pátek ve svých 91 letech. Velšan se v 70. letech stal šestkrát mistrem světa a byl první oficiální světovou jedničkou. O úmrtí muže, jemuž byla diagnostikována rakovina, v sobotu informovala World Snooker Tour.

Reardon, který kvůli svým výrazným špičákům a dozadu ulízaným tmavým vlasům dostal přezdívku „Drákula“, získal světové tituly v letech 1970 až 1978. Svůj poslední triumf vybojoval ve svých 45 letech a 203 dnech a dlouhá léta tak byl nejstarším mistrem světa ve snookeru. Jeho rekord překonal později Ronnie O'Sullivan, jenž byl při vítězství v roce 2022 o necelý rok starší, uvádí World Snooker Tour.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda NBA a otec Kobeho Bryanta. Bojoval s rozsáhlou mrtvicí

„Ray byl jedním z nejlepších velšských sportovců všech dob a nejlepším hráčem snookeru. Byl jedním z těch, kteří zpopularizovali snooker. Všichni, kdo nyní hrajeme, mu hodně dlužíme,“ uvedl v prohlášení Reardonův krajan a trojnásobný mistr světa Mark Williams.

Reardona ocenila i britská královna Alžběta II. V rámci oslav jeho narozenin mu v roce 1985 udělila Řád britského impéria, jak připomíná web BBC. Další pocty se mu dostalo v roce 2016, kdy byla trofej pro vítěze Welsh Open pojmenována na jeho počest Ray Reardon Trophy.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Mladý hasič Zdeněk zemřel při nehodě. Byl můj syn v práci, řekl na pietní akci šéf sboru

Tagy:
společnost Alžběta II. NBA hodnoty sport Kobe Bryant Mark Williams Řád britského impéria smrt a umírání společenská rubrika sportovní disciplína Ray Reardon Ronnie O'Sullivan Welsh Open