Zemřel jeden z nejlepších baseballistů. Seděl ve vězení, ale stále drží rekord v počtu odpalů

Legendární baseballista Pete Rose zemřel v pondělí v Las Vegas. Bylo mu 83 let. V rámci své hvězdné kariéry hrál za několik věhlasných klubů – Cincinnati Reds, Philadelphia Phillies či Montreal Expos. Jako pálkař se Rose řadí k jedněm z nejlepších hráčů baseballu, během 24 let odpálil míček celkem 4 256krát a v profesionální lize Major League Baseball (MLB) stále drží rekord. O smutné zprávě informoval web americké CNN.

Smrt baseballisty potvrdil mluvčí úřadu koronera a soudního lékaře v Nevadě, uvádí web americké CNN. Příčiny úmrtí jsou zatím neznámé, v následujících dnech by je měla prozradit pitva. Ačkoli si Rose na svůj zdravotní stav nestěžoval, na nedělní setkání s fanoušky v Nashvillu přijel na vozíku. Podle webu TMZ Sports ho měla jen bolet záda.

ČTĚTE TAKÉ: Rána pro svět sportu. Ve 43 letech zemřel známý italský fotbalista, šlo o nešťastnou náhodu?

Díky své dravosti a hbitosti si mezi fanoušky vysloužil přezdívku Charlie Hustle (slovo „hustle“ lze přeložit výrazy jako mela, spěchat, strkat se, tlačenice) a v MLB drží hned několik rekordů. Kromě počtu odpalů vede v počtu odehraných zápasů (3 562), startů na pálce (14 053), singlů (3 215) a outů (10 328), píše agentura AP.

Upřímnou soustrast populárnímu sportovci vyjádřila na sociální síti X i MLB. Ve zveřejněném příspěvku složilo vedení ligy kondolence všem, kteří obdivovali nejen Roseovu dokonalost a odvahu, ale také jeho odhodlání na hřišti.

Jeho vztah s MLB nicméně v minulosti pokazila nepříjemná aféra – v roce 1989 mu Bart Giamatti, komisař MLB, zakázal hrát poté, co liga zjistila, že hojně sází na baseballové zápasy. K tomu se ostatně později sám přiznal. Za daňové úniky si kromě toho odseděl pět měsíců ve federálním vězení. Přestože se kvůli gamblerství nedostal do Síně slávy, podle deníku Los Angeles Times ho fanoušci milovali až do jeho posledních okamžiků.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Milionová trefa na Spartě. Šťastlivec skóroval z půlky. Řekl, proč neměl do soutěže chuť

Tagy:
CNN společnost Twitter baseball rekord Nashville celebrity hodnoty sport Nevada Associated Press Major League Baseball smrt a umírání společenská rubrika sportovní disciplína Pete Rose A. Bartlett Giamatti