Žena z Plzeňska musí půjčovat dceru otci, o němž tvrdí, že je pedofil. Nakázal jí to soud

Sexuální zneužívání

Žena z Plzeňska se bojí půjčovat otci šestiletou dceru

Ve velmi těžké situaci se ocitla matka šestileté dcery z Plzeňska. Odmítá ji půjčovat jejímu otci, i když má tuto povinnost nařízenou opatrovnickým soudem. Dívenka je totiž v podobném věku jako její nevlastní sestra v době, kdy ji měl muž zneužívat. Za to byl i odsouzený, ale rozsudek není kvůli jeho odvolání pravomocný. Zoufalé matce hrozily za neuposlechnutí soudu i pokuty.

Vše začalo podle ženy před šesti lety, kdy se jí narodila holčička. Otec dítěte podle ní začal zneužívat její druhou starší dceru, která byla jeho nevlastní. „Byla jsem v porodnici. Přibližně v té době poprvé začal s osaháváním a zneužíváním,“ uvedla žena redakci CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Policie rozkryla síť pedofilů, kteří vedli kroužky a zneužívali děti. Fungovala přes 20 let

Holčička si nedokázala se situací poradit a matce nic neřekla. Zneužívání se ale mělo opakovat. Jednou v noci se stalo něco, co žena nikdy nevymaže ze své paměti. „Probudilo mě jakési sténání. Vydala jsem se po zvuku a zjistila jsem, že dceru osahává na intimních partiích. V tu chvíli jsem ho okamžitě vyhodila z bytu,“ sdělila zoufalá matka.

Teprve potom se jí tehdy devítiletá dcera se vším svěřila. Matka se pak obrátila na OSPOD a případ skončil u soudu. Za zneužívání dítěte padla podmínka. Její partner byl odsouzen, ovšem rozsudek není pravomocný.

Mezitím se ale stalo, že se otec chtěl začít vídat se svojí mladší dcerou, čemuž se matka snažila ze všech sil zabránit. Opatrovnický soud ale rozhodl, že mu ji musí půjčovat. „Chápu, že i v jeho případě platí presumpce neviny. Jenže já vím, co jsem viděla na vlastní oči, a v žádném případě bych nechtěla riskovat, že by se tohle mohlo stát i mladší dceři,“ svěřila se žena se svými obavami redakci CNN Prima NEWS.

Kvůli nerespektování rozsudku hrozila ženě pokuta, a dokonce vězení. Šestiletá dívka se tak s otcem už třikrát sešla, ovšem zatím pod dohledem odborníků. „Mám obavu z toho, že dceru bude moct vídat bez dohledu. Jsem přesvědčená o tom, že by se mohla celá ta situace opakovat,“ řekla.

Podle psychoterapeuta Miroslava Jirmana je ženina obava zcela oprávněná. „Stále existuje možnost, že může znova zneužívat dítě, jako tomu bylo v případě její sestry. Z toho důvodu se matce nedivím,“ sdělil pro CNN Prima NEWS.

Redakce CNN Prima NEWS kontaktovala telefonicky otce, který žije střídavě v Čechách a Německu. Zájem o vysvětlení ze své strany ovšem nemá. „Vzhledem k tomu, jak je celá věc komplikovaná, nehodlám s nikým komunikovat,“ odpověděl. O dalším osudu dítěte by v nejbližších dnech měl opět rozhodovat soud.

Tagy:
pokuta dcera pedofilie obvinění Plzeňský kraj zoufalství osahávání nepravomocný rozsudek Orgán sociálně-právní ochrany dětí