Tragédie na golfovém hřišti: Žena spadla do jezírka s aligátory, na břeh doplavat nestihla

Aligátor

Aligátor na oslavě narozenin

Aligátoři ve Spojených státech útočí častěji, než je obvyklé. Jeden z posledních případů se odehrál na Floridě, kde žena spadla do jezírka a i přes urputnou snahu dostat se na břeh neměla proti těmto predátorům šanci. Zpráv o podobných tragických událostech přichází v posledních týdnech z USA stále více.

Podle úřadu šerifa floridského okresu Sarasota byla žena, jejíž totožnost zatím nebyla zveřejněna, spatřena v pátek večer, jak padá do jezírka zamořeného aligátory poblíž svého domu v golfovém klubu Boca Royale v Englewoodu.

„Vyšetřovatelé popisují, že když se žena snažila udržet na hladině, blížili se k ní dva aligátoři. Ti ji pak chytili dříve, než se jí podařilo uniknout. Žena byla na místě prohlášena za mrtvou a nyní probíhá vyšetřování,“ informuje web Daily Mail.

Predátory mezitím z vodní nádrže odchytili specialisté z floridské Komise pro ochranu ryb a divoké zvěře. Smrt ženy je však jen posledním z řady útoků aligátorů na jihu Spojených států v posledních několika týdnech.

Na konci května bylo u jezírka v parku Johna S. Taylora v Largu na Floridě nalezeno tělo 47letého Seana Thomase McGuinnesse, kterému chyběly tři končetiny. „Vyšetřovatelé se domnívají, že se vydal do sladkovodního jezera hledat UFO, když byl napaden,“ píší britská a americká média.

Podle deníku Miami Herald se v parku nachází discgolfové hřiště, jehož pět jamek sousedí s jezerem. Přestože přesnou příčinu smrti ještě určí soudní lékař, je zřejmé, že McGuinness utrpěl zranění související s útokem aligátora, uvedla policie. Muž byl ale známý tím, že vstupoval do jezera bez ohledu na zákaz koupání.

Mladík měl štěstí, operace mu zachránily ruku

Jen o několik týdnů později jedenáctimetrový aligátor zabíjel v Jižní Karolíně. Neznámá oběť se ráno 24. června nacházela poblíž jezírka v golfovém a jachtařském klubu Myrtle Beach. Policejní mluvčí Mikayla Moskovová uvedla, že v době, kdy jednotky dorazily na místo, se aligátor zmocnil také dalšího muže a stáhl ho s sebou.

Za poslední rok došlo také k nejméně pěti útokům, které lidé přežili mnohdy až zázrakem. Například 22. června jistý Samuel Ray popsal, že byl napaden aligátorem, když se honil s kamarády kolem vodní nádrže.

„Byl jsem asi metr od vody. Sehnul jsem se pro míč, zvedl ho a najednou viděl aligátorovo oko. Bylo to rychlé jako úder blesku,“ vyprávěl Ray. Aligátorovi se podařilo sevřít chlapci ruku a vykloubit rameno. Ten měl přesto sílu predátora opakovaně udeřit, a když se dostal z jeho sevření, utekl do bezpečí.

I když došlo k přerušení nervů a chlapec ztratil velké množství krve, po třech operacích zůstala jeho ruka funkční. Floridská Komise pro ochranu ryb a divoké zvěře odhaduje, že ve státě žije 1,3 milionu aligátorů, přičemž obvykle dochází k osmi nevyprovokovaným kousnutím ročně. V posledních týdnech tak předátoři vykazují nadprůměrnou aktivitu.

Tagy: