Pracovnice NKÚ si měla objednat vraždu manžela za 1,5 milionu korun. Policie stíhá tři lidi

Nejvyšší kontrolní úřad

Vražda na objednávku

Policie zahájila stíhání tří lidí, které podezírá z přípravy nájemné vraždy a nedovoleného ozbrojování. Informoval o tom mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) Jaroslav Ibehej na stránkách policie. Obviněným hrozí 15 až 20 let vězení, případně výjimečný trest. Bližší informace mluvčí neuvedl. Podle webu iRozhlas.cz a Radiožurnálu se případ týká pracovnice Nejvyššího kontrolního úřadu, která si přes prostředníka chtěla objednat zabití manžela.

„Obviněné osoby měly podle našich závěrů ve vzájemné spolupráci připravovat nájemnou vraždu osoby z podnikatelského prostředí, a to s cílem získat pro sebe majetkový prospěch. Dvě osoby jsou stíhány vazebně,“ uvedl na policejním webu Ibehej. Na případ podle něj dohlíží Městské státní zastupitelství v Praze.

ČTĚTE TAKÉ: Vyšetření ozbrojeného muže z Brna by mělo být rozsáhlé, míní psycholog. Policii pochválil

Žena měla podle webu iRozhlas.cz plánovat vraždu svého manžela již od loňského léta. Našla si proto prostředníka, který měl za určitou finanční odměnu najít toho, kdo vraždu vykoná. Trojice se pak sešla v Praze na koordinační schůzce, na které žena údajně předala zálohu 300 tisíc korun. Podle webu byla připravena zaplatit za nájemnou vraždu až 1,5 milionu korun.

Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ), kde žena dosud pracovala, se od zaměstnankyně distancuje. Podle mluvčí NKÚ Hany Kadečkové jej policie o vyšetřování informovala. „Toto podezření nijak nesouvisí s výkonem práce této osoby, ani s činností NKÚ,“ doplnila mluvčí s tím, že další informace nebude k celé věci poskytovat. Do práce žena údajně nedochází.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Syn usekl tátovi hlavu, pak se s ní ukázal na videu. Otec byl vlastizrádce, hřímal

Tagy:
policie vražda vyšetřování manželé obvinění příprava Nejvyšší kontrolní úřad nájemná vražda Jaroslav Ibehej Národní centrála proti organizovanému zločinu Městské státní zastupitelství v Praze Hana Kadečková