Vyšetření ozbrojeného muže z Brna by mělo být rozsáhlé, míní psycholog. Policii pochválil

Policisté prověřují případ muže, který do budovy Masarykovy univerzity vnesl zbraň.

Policisté dál vyšetřují případ z brněnské univerzity

Policisté dál vyšetřují případ z brněnské univerzity, kde zajistili podezřelého mladého muže s legálně drženou zbraní. Podle školy se choval zvláštně a měl trhavé pohyby, a tak na místo povolali strážce zákona. Ti v domě dotyčného objevili další zbraně a zabavili je. Muže teď čeká zkoumání jeho psychického stavu. Dosavadní počínání strážců zákona pro CNN Prima NEWS zhodnotil psycholog Radek Ptáček.

„V tomto případě vyjadřuji velmi pozitivní hodnocení přístupu policistů, protože takto by to mělo vypadat. Je sice možné, že se nic nemuselo stát, ale je to dobrý signál, že v nejasných situacích policie stav člověka prověří,“ řekl psycholog Ptáček k sobotnímu incidentu.

ČTĚTE TAKÉ: Poslanci schválili nový zákon o zbraních. Prodejci musí povinně hlásit podezřelé nákupy

Podle zjištění CNN Prima NEWS se má jednat o bývalého studenta, který psal do školy dost stížností. „Můžu potvrdit, že někteří zaměstnanci upozornili, že podle vizuální podoby může jít o někdejšího neúspěšného studenta, který už dříve vyjadřoval své nesouhlasné postoje k fakultě a při různých příležitostech je i veřejně prohlašoval,“ uvedl mluvčí univerzity Radim Sajbot s tím, že univerzita nedokáže s jistotou potvrdit, že se o daného studenta jednalo.

„Policisté se veškerými okolnostmi sobotního případu i nadále zabývají,“ sdělil pro CNN Prima NEWS mluvčí jihomoravské policie Pavel Šváb.

Muži zákona nyní čekají na výsledky jeho psychologického vyšetření. „V tomto případě bych volil vyšetření, které by bylo skutečně rozsáhlé, a které by bylo rozdělené minimálně na dvě sezení. Jedno by trvalo dvě až tři hodiny,“ dodal Ptáček.

Děkanka Pedagogické fakulty Simona Koryčánková zavolala městskou policii poté, co do budovy vstoupil podezřele se chovající člověk. „Neustále se zvláštně hýbal, měl nekoherentní pohyby a byl na něm vidět výrazný neklid,“ uvedla pro CNN Prima NEWS Koryčánková.

„Strážníky plně respektoval a okamžitě s nimi opustil budovu. Na jejich dotaz také hned přiznal, že má u sebe krátkou střelnou zbraň,“ uvedl mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem. Dalších šest zbraní měl u sebe doma a policisté mu je pro jistotu zabavili. Muž se zbraní ve škole nijak nemanipuloval a ani s ní nikoho neohrožoval.

Pokud se ukáže, že se zdravotní stav muže nezhoršil, legálně držené zbraně mu vrátí. Vzhledem k čekacím dobám to ale může trvat týdny.

Tagy: