Vychováváte vraha, odsuzují lidé lovkyni. Syna bere na hon od jeho šesti týdnů

Díky svému manželovi si Američanka Gabrielle Shakerová z Pensylvánie zamilovala lov v lese. Láska k této zálibě byla tak silná, že „na jeleny“ posléze vyrážela i během těhotenství. A po porodu s sebou dokonce vzala svého malého syna – v pouhých šesti týdnech. Lidé jí za to spílají, vychovává z něj podle nich vraha.

Odmala milovala přírodu, ale manžel Cody její přístup k výletům do lesů podstatně změnil. V roce 2010 vzal Gabrielle, která se živí jako fyzioterapeutka, poprvé na lov. A nová záliba, či spíše závislost, byla na světě.

„Svého nynějšího manžela jsem potkala, když mi bylo teprve 15 let. Věděla jsem, že loví, ale mě zajímala hlavně atletika, zároveň jsem ale chtěla trávit více času v přírodě. V roce 2010 mě Cody požádal, zda bych ho na lov nedoprovázela,“ popisuje nenápadný zrod koníčku Shakerová. Napřed měla podle svých slov obavy, ale ty ji brzo opustily.

Jejím prvním úlovkem byl bažant, kterého ukořistila za pomoci brokovnice. „V tu chvíli jsem věděla, že je to přesně pro mě,“ uvádí Gabrielle. Od malé zvěře – bažantů, veverek – se vrhla také na jeleny a medvědy.

Na lov i se šestitýdenním synem

Ve chvíli, kdy bylo její nadšení pro lov na vrcholu, se dozvěděla, že spolu se životním partnerem čekají potomka. Že by to znamenalo na nějaký čas stopku pro zálibu? „I když jsem byla z těhotenství nadšená, věděla jsem, že to znamená, že se musím během příští sezóny vzdát lovu. To bylo něco, na co jsem nebyla připravená, a tak jsem se rozhodla přijmout zvláštní opatření a v činnosti pokračovat,“ vykládá Shakerová.

Proto situace došla do takového extrému, že jednou v lese při lovu měla kontrakce. Nakonec porodila až o dva týdny později. Krátce po porodu syna se ke své kratochvíli vrátila. A dokonce se svým čerstvým potomkem. Malý Rhett Lee dostal v šesti týdnech chrániče uší a rodiče ho vzali na jednu ze svých mnoha dobrodružných výprav.

Fotografie z lovu Shakerová ve velkém sdílí na sociálních sítích, kde naráží na obdiv, ale také nepochopení. Zejména toho, že syn je od velmi raného dětství svědkem zabíjení zvířat střelnými zbraněmi. „Proč chcete, aby váš syn byl vrah?“ zněl jeden z odsuzujících komentářů. Jiní jí vyčítají už jen fakt, že se chlubí trofejemi.

Tagy: