Od týrání koček k šikaně své matky. Z bytu žen v Jablonci jde smrad i nadávky, popsali sousedé

Dvě ženy z Jablonce nad Nisou podle sousedů sprostě nadávají své příbuzné a zavírají ji na balkoně

Týraly babičku i kočky

Dvě ženy, které policisté vyšetřují kvůli týrání desítek koček v Jablonci nad Nisou, mají další problém. Tentokrát je museli pacifikovat strážníci, protože měli ubližovat své blízké příbuzné. Té podle sousedů sprostě nadávají a zavírají ji na balkoně.

„Městská policie vyjížděla na základě oznámení obyvatele domu, že se ze sousedního bytu ozývá velký křik. Když strážníci dorazili na místo, našli klečící starou paní v otevřených dveřích, která je prosila, ať ji zbaví její dcery a vnučky,“ popsala mluvčí jabloneckého magistrátu Jana Fričová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Anesteziolog z Ostravy měl znásilnit pět žen. Věděl, kolik drog stačí k jejich oblouznění

K seniorce se dvě ženy – dcera a vnučka – nastěhovaly poté, co musely opustit byt plný odpadků, kde s nimi v otřesných podmínkách žilo více než 30 velmi zanedbaných koček. Majitelka zvířat, starší ze dvou žen, už má kvůli tomu na krku obvinění z týrání zvířat. „Vzhledem k tomu, že se činu měla dopustit na větším množství zvířat a zvlášť trýznivým způsobem, je ohrožena vyšší trestní sazbou dvou až šesti let,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Libereckého kraje Ivana Baláková. Při odebírání zanedbaných koček navíc jedna z žen fyzicky napadla zasahující policisty.

Teď o sobě obě ženy dávají velmi nepříjemně vědět také v bydlišti své příbuzné. „Chovají se jako zvířata vůči své mámě. Nadávají jí sprostě ‚ty krávo, ty svině‘, zavírají ji na balkon. Vůbec si nevíme rady tady v paneláku,“ řekla reportérovi CNN Prima NEWS jedna z obyvatelek domu.

Ženy prý do bytu začínají nosit pytle odpadků, tak jako do předchozího bydliště. „Táhne se odtamtud hrozný smrad, mají tam dva psy, mám strach, že to tu bude brzy zablešené stejně jako v tom baráku, kde měly kočky,“ strachuje se sousedka.

Podle ní už na místě několikrát situaci řešila policie. Poslední zásah byl velmi dramatický. „Obě ženy se snažily strážníkům bránit v tom, aby seniorku vyslechli, tvrdily, že stará paní je blázen, že si vymýšlí. Došlo až na nějaké strkanice, takže strážníci museli nakonec použít donucovací prostředky, aby ženy zklidnili. Protože případ vykazoval známky domácího násilí, přivolali na místo státní policii, která si případ převzala,“ informovala mluvčí magistrátu.

Pracovnice sociálního odboru se teď snaží seniorce pomoci. Při jejich návštěvě ale dveře nikdo neotevřel. „Nevíme, zda se žena bojí otevřít nebo zda jsou dcera s vnučkou zpátky, každopádně to budeme opakovaně zkoušet,“ doplnila Fričová.

Tagy: