Brutální pobodání školačky v Brně: Nožem měl útočit zfetovaný muž. Hrozí mu výjimečný trest

Svědkyně popsala hrůzný útok na školačku v Brně.

Soud s mužem, který pobodal školačku

Krajský soud v Brně začal v úterý projednávat případ brutálního pobodání dívky ze září minulého roku. Zfetovaný František O. si školačku vyhlédl náhodou na tramvajové zastávce v Brně – Židenicích a před zraky svědků ji bodl do krku. Dívka útok přežila. Muži hrozí dvacet let vězení, případně až výjimečný trest. Rozsudek by měl být znám ve středu.

Detaily soudního jednání zůstávají zatím utajené. „S ohledem na nízký věk poškozené dívky soudce vyloučil z jednání veřejnost i novináře. Přelíčení tak bude probíhat za zavřenými dveřmi,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Petr Vala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Fotbalistu Limberského zprostil soud viny z vydírání. Potrestal jednoho ze čtyř obžalovaných

Incident se odehrál v září minulého roku v Táborské ulici v Brně. Útočník měl podle očitých svědků dívku nejdříve napadnout pěstmi. „Před trafikou ji začal mlátit i do hlavy. Nikdo jí ze začátku nepomohl, až nějaké dvě ženy té dívce šly pomoci. Na to konto on poodešel,“ uvedla v září 2023 pro CNN Prima NEWS jedna ze svědkyň. Následně muž vytáhl nůž a bodl dívku do krku.

Do příjezdu strážníků útočníka zadržoval náhodný kolemjdoucí. Hlídka, která na místo dorazila, musela agresivního útočníka zpacifikovat. Školačka skončila s bodnou ránou v dětské nemocnici.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V pražském rybníce Kotlářka našli mrtvého muže. Na místě zasahovali policisté

Tagy: