Žiju, antikampaň dosáhla svého dna. Pavel popřel maily, které hovoří o jeho úmrtí

Prezidentský kandidát Petr Pavel musel na sociálních sítích oznámit, že je stále na živu, někdo totiž údajně jménem jeho mluvčí rozesílá zprávu o jeho úmrtí. Odesláním falešné zprávy se již podle Pavla zabývá Policie ČR. Antikampaň tím podle prezidentského kandidáta dosáhla svého dna. Jeho oponent Andrej Babiš (ANO) označil takové šíření dezinformace za hnus.

„Ano, žiju. Nikdy jsem nemyslel, že to budu muset napsat na sítě. Někdo rozesílá jménem mé mluvčí falešnou kopii mého webu se zprávou o mé smrti. Antikampaň dosáhla nového dna, pojďme tomu říct rázné ne ve volbách! Sdílejte, pravda znovu zvítězí,“ napsal Pavel ještě před tiskovou konferencí na Twitteru.

Jako hnus takové dezinformace označil také jeho soupeř Babiš. „I když jsme soupeři, tak s vámi absolutně souhlasím. Je to hnus a mrzí mě, že se někdo k něčemu takovému sníží. Policie by to měla důkladně prověřit, stejně jako to dělá v případě anonymu, který mi vyhrožuje smrtí. Držte se,“ napsal v reakci na Twitter.

Pavel se následně k celé situaci vyjádřil na tiskové konferenci, kterou ve čtvrtek svolal. „Chtěl bych vzkázat lidem, aby se nenechali odradit jakýmikoliv poplašnými zprávami a šli k volbám,“ vzkázal kandidát na prezidenta.

Tagy:
Twitter Petr Pavel Policie České republiky